Depremzede kadınlar imece usulü ekmek yapım geleneğini sürdürüyor
Kahramanmaraş'ta depremzede kadınlar, kışlık ekmek ihtiyaçlarını imece geleneğini sürdürerek yapıyor. Komşular ve akrabalar birbirine yardım edip, evlerinin ihtiyacı olan ekmeği üretiyorlar.
Depremzede kadınlar imece usulü ekmek yapım geleneğini sürdürüyor
KAHRAMANMARAŞ - Kahramanmaraş'ta depremzede kadınlar, kışlık ekmek ihtiyaçlarını imece geleneğini sürdürerek yapıyor.
Kahramanmaraş Kanuni mahallesinde depremzede kadınlar komşuları ve akrabalarıyla bir araya gelerek kışlık ekmeklerini yapıyorlar. Sabahın erken saatlerinde başladıkları mesailerine, yaklaşık 50 kiloluk unu hamur haline getirerek başlıyorlar. Halk arasında 'ince ekmek, açık ekmek' olarak bilinen yufka tarzı ekmekleri odun ateşinde pişiriyorlar. Komşular ve akrabalar birbirine yardım edip, evlerinin ihtiyacı olan ekmeği üretiyorlar.
Ekmek yapımı için arkadaşına yardıma geldiğini söyleyen Ülker Kaba, "Onuncu ay geldiğinde bir araya gelip, birbirimize yardımcı oluruz. Ekmeğimizi yaparız. Kış için yılda bir kez yaparız. Yaklaşık 50 kilogram unu yaparız. Ne kadar durumun varsa o kadar yapılır. Ben amcamın kızı, komşum mesela ben ona geliyorum, o bana derken yardımlaşa yapıyoruz. Dolmada, içli köftede çok güzel olur. Biraz emek istiyor ama güzel iş. Sağlığın yerinde olur, arkadaşlarında tam olursa sıkıntı olmuyor." İfadelerini kullandı.