Devlet Tiyatroları Perdelerini Açıyor

Son Güncelleme:

İstanbul Devlet Tiyatrosu 1 Ekim'de AT adlı oyunuyla perdelerini açıyor

1 ekim 2011'de üsküdar tekel sahnesi'nde prömiyer yapacak olan oyunun yönetmen yardımcılığı halil doğan'a, dekor tasarımı sertel çetiner'e, kostüm tasarımı nalan alaylı'ya, ışık tasarımı serhat akın'a, hareket düzeni ihsan bengier'e aittir.

İktidarın keyfiliği olgusuna son derece keyifli bir eleştiri getiren At adlı oyunda; Tolga Evren, Metin Beyen, Süleyman Atanısev, Özlem Güveli Türker, Zeliha Güney, Müge Arıcılar, Kaya Akarsu, İmer Özgün, Aydın Şentürk, Güneş Hayat, Sevinç Niş, Halil Doğan, Ceyhun Turgut, Nuray Çokol, İpek Şen, Eylül Ezgi Yılmaz, Tuncay Koçal, Zekeriya Karakaş, Ali Murat Altınmeşe, Berkan Bulut, Dilek Demir, Özcan Akgöz, Berkay Tulumbacı, Salih Şimşek rol alan sanatçılardır..


Caligula çok sevdiği atını Roma senatosuna konsül olarak atar. Halk Caligula'nın kararını sorgulamaya cesaret edemediği gibi, bir de at modası ortalığı kasıp kavurur. Bu oyun, Caligula'nın halkın iyiliğini hiçe sayarak sadece kendi erkine güvenerek keyfi olarak atadığı at konsül üzerinden, meclisinde katilinden, hırsızına, suçlusundan arsızına dek milletvekilleri, senatörler ve konsüller bulunduran bütün zamanların iktidarları için yazılmış müthiş bu komedi Ekim ayında 1-23 Ekim tarihleri arasında Üsküdar Tekel Sahnesinde, 28-30 Ekim tarihlerinde Beykoz Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi'nde..


Kaynak: Bültenler