Dinar'da PKK Lanetlendi

Son Güncelleme:

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde 8 askerin şehit edildiği, 19 askerin de yaralandığı terör saldırısı, Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesi'nde protesto edildi.

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde 8 askerin şehit edildiği, 19 askerin de yaralandığı terör saldırısı, Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesi'nde protesto edildi.


Hakkari'de PKK'lı teröristlerce dün askeri birliğe yapılan ve 8 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan saldırı sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar tarafından protesto edildi. Dinar İlçe Meydanı'nda toplanan yaklaşık 500 kişi, açtıkları Türk bayraklarıyla yürüdü. Grup, 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Ne mutlu Türküm diyene' sloganları atarak tepkilerini dile getirdi. Emniyet güçlerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylem sırasında, esnaf da alkışlarla destek verdi.


Grup adına açıklama yapan Türk Eğitim- Sen Dinar Şube Başkanı Mahmut Taşkoparan, "Bir ölür, bin diriliriz. PKK akıttığı kanda boğulacaktır. Terör örgütünü destekleyen iç ve dış uzantıları uyarıyoruz; Mehmetçiğe uzanan kirli elleri kırarız. Vatanı böldürmeyeceğiz" dedi. Açıklamanın ardından şehitler için dua eden grup, daha sonra dağıldı. - Afyon/ Dinar

Kaynak: DHA