Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Srebrenitsa Soykırımını Unutmayın

Son Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Srebrenitsa Soykırımı'nın 29. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, soykırımın insanlık tarihinin kara lekesi olduğunu ve her yıl 11 Temmuz'un 'Srebrenitsa Soykırımını Uluslararası Düşünme ve Anma Günü' olarak anılacağını belirtti. Fidan, şehit olanların ailelerine başsağlığı ve sabır diledi.

(ANKARA) - Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Srebrenitsa Soykırımı, insanlık tarihinin kara lekesi olarak hafızalarımızda yerini koruyor. 'Ne yaparsanız yapın, soykırımı unutmayın' şuuruyla ülkemizde her yıl 11 Temmuz'u 'Srebrenitsa Soykırımını Uluslararası Düşünme ve Anma Günü' olarak yad edeceğiz" dedi.

Dışişleri Bakanı Fidan, Srebrenitsa Soykırımı'nın 29. yılı dolayısıyla sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı. Fidan mesajında şunları kaydetti:

"29 yıl önce dünyanın gözü önünde, Avrupa'nın ortasında bir halk katledildi. Srebrenitsa Soykırımı, insanlık tarihinin kara lekesi olarak hafızalarımızda yerini koruyor. 'Ne yaparsanız yapın, soykırımı unutmayın' şuuruyla ülkemizde her yıl 11 Temmuz'u 'Srebrenitsa Soykırımını Uluslararası Düşünme ve Anma Günü' olarak yad edeceğiz. Şehit olan kardeşlerimizi rahmetle anıyor, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum."

Kaynak: ANKA