Disk/genel-İş, Muhalefet Partilerine "Taşeron" İşçiliği Üzerine Önerilerini Sundu
Disk/Genel-İş Genel Yönetim Kurulu, TBMM'de grubu bulunan muhalefet partilerini ziyaret ederek belediye hizmetlerinde tercih edilen "taşeron" işçiliği üzerine önerilerini sundu.
Disk/Genel-İş Genel Yönetim Kurulu, TBMM'de grubu bulunan muhalefet partilerini ziyaret ederek belediye hizmetlerinde tercih edilen "taşeron" işçiliği üzerine önerilerini sundu.
DİSK/Genel-İş Genel Yönetim Kurulu, TBMM'de grubu bulunan muhalefet partilerinin Meclis Grup Başkanvekillerini ziyaret etti. TBMM'de grubu bulunan partilere ayrı ayrı gerçekleştirilen ziyaretlerde, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ile görüştü.
DİSK/Genel-İş, CHP, MHP ve BDP Grup Başkanvekillikleri ile yaptıkları görüşmelerde, belediyelerde çalışan işçi sayısının 100 bine gerilediğini buna karşın belediye hizmetlerinde iş alan taşeron şirketlerde çalışan işçilerin sayısının 500 binin üzerine çıktığına dikkat çekerek sorunun acil çözüm beklediğini dile getirdiler. İşçi haklarının daha fazla ihlal edilmemesi için yasal düzenlemelerin süratle sonuçlandırılması gerektiğini belirten heyet, bu değişikliğin gündeme getirilmesi için bir dizi eylem planladıklarını da ifade ettiler. Mecliste grubu bulunan muhalefet partilerinden yasa değişikliğine destek isteyen heyet, belediye hizmetlerinde tercih edilen taşeron işçiliği üzerine sendikanın önerileri sunuldu.
DİSK/Genel-İş, 6356 Sayılı Yasa'da yer alan işletme toplu sözleşmesi zorunluluğunun kaldırılmasını, yine bu kapsamda taşeron şirketlerin sık sık değişmesi göz önüne alınarak başlayan toplu sözleşme yetki prosedürünün sonradan ihale kazanan şirketleri de bağlaması gerektiğini ifade ederek, bu yönde düzenleme yapılmasının uygun olacağını ifade etti. DİSK/Genel-İş, sunulan öneriyle 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasası'nın 34. Maddesi'nde buna uygun düzenlemeler gerektiğini belirterek, değişiklik önerilerini bir dosya olarak sundu.