Dükkanı Soyulan Kuyumcu Şikayetinden Vazgeçti
Adana'da, 20 bin liralık altın çaldıkları suçlamasıyla haklarında hapis cezası istemiyle dava açılan 5 sanığın yargılanmasına devam edildi.
Adana'da, camını demir çubukla kırdıkları kuyumcudan yaklaşık 20 bin liralık altın çaldıkları suçlamasıyla haklarında 8'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 5 sanığın yargılanmasına devam edildi. Suçlarını itiraf ederek pişman olduklarını söyleyen sanıklar, "Olaydan önce uyuşturucu kullanmıştık. Kuyumcuya gidince biranda gözümüz döndü" ifadelerini kullandı.
Olay, 28 Ocak 2013'te merkez Yüreğir İlçesi Dedekorkut Mahallesi'nde meydana geldi. Çukurova Caddesi'nde bir kuyumcuya gelen yüzleri maskeli 3 kişi, işyerinin camını demir çubukla kırdıktan sonra 8 bilezik, 1 zincir ile 2 bileklik alıp kaçtı. Soygun anı işyerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Kayıtlara göre, yüzleri maskeli şüpheliler, 4 saniyede vitrinin camını demir çubukla kırıyor, altınları alıp kaçıyor. Ayrıca, işyeri sahibi soyguncuların peşinden koşarken bir kadın da işyerinin kapısında bekçilik yapıyor.
Olayla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, kuyumcunun yanı sıra bölgedeki işyerlerine ait güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek şüphelileri belirledi. Ardından da sabah erken saatlerde 7 ayrı adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenledi. Operasyonda, soygunu yaptığı iddia edilen üç kişi ve şüphelilerin kaçması için araç kiraladığı iddia edilen bir kişi ile çalınan altını Ceyhan İlçesi'nde sattığı ileri sürülen bir başka kişi yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerden ikisi tutuklandı.
Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet savcısı, 2'si tutuklu 5 sanık hakkında 'hırsızlık ve mala zarar verme' suçundan dava açtı. 2 ila 5 yıl arasında hapisleri istenen yaşı 18'den büyük sanıklar, hakim karşısına çıktıkları 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde olayın ardından pişman olduklarını söyledi. Camı kendisinin kırdığını ve altınları da diğer arkadaşlarının aldığını ileri süren süphelilerden biri, "Mahalledeki kuyumcudan hırsızlık olmuştu ama onu biz yapmadık. Olay günü işsizdik, uyuşturucu da kullanmıştık, hırsızlık yapmaya karar verdik, sonra kuyumcuya gittik. Bir anda gözümüz dönmüştü. Sonra pişman olduk. 3 gün sonra teslim olmaya karar verdik." dedi. Sanıklar diğer ikisi de, olayın anlatıldığı gibi olduğunu belirterek, pişman olduklarını dile getirdi. Şüphelilere araç ayarladığı ileri sürülen kişi ise hakkındaki suçlamayı reddetti.
Kuyumcu da zararının karşılandığını ve sanıklardan şikayetçi olmadığını söyledi.
Mahkeme hakimi, tutuklu sanıkların tutuklulukta geçirdikleri süreyi de göz önünde bulundurarak tahliyelerine karar vererek duruşmayı erteledi.