Dülükbaba Tabiat Parkına Pentatlon Sahası Yapılıyor
"Dülükbaba Tabiat Parkı Modern Pentatlon" projesinin protokolü imzalandı.
Şehitkamil Belediyesi tarafından gerçekleştirilen İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) tarafından desteklenen
"Dülükbaba Tabiat Parkı Modern Pentatlon" projesinin protokolü imzalandı.
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yaptığı açıklamada, daha önce de İKA'ya proje yaptıklarını belirterek, ilk projeninde Dülük ile ilgili olduğunu hatırlattı.
Fadıloğlu, "Projenin Dülükle ilgili olmasının bir özelliği var. Doğal ortam içerisinde ve enerji açısından ne yapabileceğimizi araştırarak, proje yapmıştık. Şimdi de özellikle eğitim amaçlı kullanabileceğimiz bir pentatlon sahası yaptık. Daha önce kendi imkanlarımızla yaptığımız bir ip parkurumuz vardı. Bunun yanına ip parkuruna gelenlerin vücutlarını esnetmeleri açısından pentatlon sahası yaptık. Bu projeyi İKA'ya verdik ve eğitime yönelik bir proje olduğu için desteklerini aldık" diye konuştu.
İKA Genel Sekreteri Bülent Özkan da, Şehitkamil Belediyesi'nin bölgede önemli işler yaptığını ifade etti. Beledeyenin güzel projelere de imza attığını belirten Özkan, "Dülükbaba gibi güzel bir mesire alanının ortaya çıkarılması için yapılan proje bizim tarafımızdan değerlendirildi ve başarılı bulundu. İnşallah projemiz bölgemize katkı sağlar. Belediyelerimizle çalışmalar yürüteceğiz. Şehitkamil Belediyemizden bundan sonra da proje bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Proje kapsamında İpekyolu Kalkınma Ajansı 18 aylık bir süreç sonunda tamamlanması öngörülen 415 bin TL bütçeli projeye 312 bin TL destek sağlayacağı kaydedildi.
- GAZİANTEP