Duvar saatlerinden 48 kilo uyuşturucu ve tarihi eser çıktı

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayın
Son Güncelleme:

Mersin polis ekiplerinin bir ev ve depoya yaptığı operasyonda, duvar saatleri içerisinde saklanmış 48 kilo 774 gram ağırlığında 186 bin 905 adet uyuşturucu hap ile bin 992 adet tarihi eser ele geçirildi.

ORTAK OPERASYONA İMZA ATTILAR

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele, İstihbarat ve KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucuyla mücadele çerçevesinde ortak bir operasyona imza attı. Ekiplerin çalışmaları sonucu merkez Yenişehir ilçesinde bulunan bir depo ile bir adres tespit edildi. Belirlenen iki adrese düzenlenen eş zamanlı aramalar yapıldı, narkotik madde ticaretiyle bağlantılı olduğu değerlendirilen 4 şüpheli gözaltına alındı.

UYUŞTURUCU VE TARİHİ ESER SAKLAMIŞLAR

Adreslerde yapılan aramalarda; 200 adet duvar saati içerisine gizlenmiş 48 kilo 774 gram ağırlığında 186 bin 905 adet captagon hap ile bin 963 adet bronz sikke, 24 adet gümüş sikke, üzerlerinde insan tasviri ve profilleri bulunan birer adet bronz sikke, altın olduğu değerlendirilen yüzük, bronz olduğu değerlendirilen yüzük, İbranice yazıların yer aldığı deri parçası ve altıgen bir kutu içerisinde rulo şeklinde, olmak üzere toplam bin 992 adet tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen obje ele geçirildi.

Uyuşturucu ve tarihi eserlerle ilgili gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan 4 şüpheli tutuklandı.

Kaynak: İHA