Engelli Çocuğunu Okula Götürebilmek İçin Sürücü Belgesi Almak İstiyor
Çorlu'da engelli çocuğunu okula götüren eşini bir süre önce kaybeden Şükriye Varlı (56), çocuğunu okula götürebilmek için sürücü belgesi almak istiyor.
Çorlu'da engelli çocuğunu okula götüren eşini bir süre önce kaybeden Şükriye Varlı (56), çocuğunu okula götürebilmek için sürücü belgesi almak istiyor.
Gazetecilere açıklama yapan Varlı, eşini kaybettikten sonra özürlü çocuğu ile kaldığını belirterek, ilkokul mezunu olduğu için ehliyet alamadığını kaydetti.
Çocuğunun yüzde 100 özürlü raporu bulunduğunu okula ve hastaneye götürmek istediğinde sürücü belgesi olmaması nedeniyle götürümediğini ifade eden Varlı, bundan dolayı mağdur olduğunu kaydetti.
Varlı, eşini, 4 ay önce kanserden kaybettiğini ifade ederek, bedensel engelli çocuğunun özürlü aracının bulunduğunu söyledi.
Çocuğunu hastaneye ve eve eşinin getirip götürdüğünü anlatan Varlı, "Ama eşimin ölümünün ardından bütün yük benim üzerime kaldı. İlkokul mezunlarına ehliyet verilmediği için ben de ehliyet alamıyorum. Çocuğu hastaneye götürmek gerekiyor. Bu yüzden de götüremiyorum" dedi.
Varlı, mağduriyetinin giderilebilmesi için yetkililerden yardım beklediğini ifade etti.
- TEKİRDAĞ