Erdoğan-Meloni telefon görüşmesi
Son Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İtalya Başbakanı Meloni, ikili ilişkiler ve bölgesel konuları görüştü. Erdoğan, savunma sanayi işbirliğini güçlendirme ve NATO Zirvesi'nde müttefik bağlarını kuvvetlendirme mesajı verdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının NSosyal hesabından yapılan açıklamaya göre, liderler, Türkiye-İtalya ikili ilişkileriyle bölgesel ve küresel konuları ele aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile İtalya arasında savunma sanayi başta olmak üzere her alanda işbirliğini güçlendirmek için çalıştıklarını, ilişkilere ivme kazandıracak yeni adımlar atmanın da önemli olduğunu ifade etti.
Erdoğan, Türkiye'de düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi'nde müttefikler arasındaki bağın kuvvetlendirilmesini beklediklerini belirtti.
Kaynak: AA