Kerry: Gülen'in İadesi İçin Gerçek Kanıtlar Sunulmalı

Son Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, darbe girişimiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin seçilmiş liderliğinin yanındayız" dedi. Gülen'in iadesi için 'gerçek kanıtlar' istedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de, " Türkiye'nin seçilmiş liderliğinin yanında duruyoruz." dedi. Fethullah Gülen'in iadesi için ise, "Türkiye iddialar değil kanıtlarla gelmeli" dedi.

"ÇOK İLERİ GİDİLMEMELİ"

Kerry ayrıca, Türkiye'ye darbe girişiminin ardından düzeni geri getirme konusunda "çok ileri gitmemesi" çağrısı yaptı.

Kerry, "Suçluların adalete teslim edilmesini tabii ki destekliyoruz; ancak, aynı zamanda bunun çok ilerisine gidecek aşamaya gelinmemesi uyarısı yapıyoruz" dedi.

"GERÇEK KANITLAR SUNULMALI"

John Kerry aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'ye Fetullah Gülen'i iade etmesi yönündeki çağrısına değindi.

Kerry, Türkiye'nin ABD'de yaşayan Gülen'in ülkesine iadesini talep ederken "gerçek kanıtlar" öne sürmesi gerektiğini söyledi.

Kerry, "ABD'nin ülkeye iade taleplerini değerlendirdiği resmi bir süreci var; Türkiye iddialar değil kanıtlarla gelmeli" dedi.

Kaynak: DHA