Gaziantep'te Suriyeli Kadınlara Yönelik 'Bilgilendirme' Broşürü
İsmet Zor, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Birleşmiş Milletler tarafından Suriyeli kadınların yasal haklarını öğrenmesi için bir proje başlatıldığını söyledi.
İsmet Zor, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Birleşmiş Milletler tarafından Suriyeli kadınların yasal haklarını öğrenmesi için bir proje başlatıldığını söyledi. Zor, proje kapsamında Suriyeli kadınlara yönelik bilgilendirme broşürleri basıldığını ve bu broşürlerin Türkçe ve Arapça yazılı olduğunu kaydetti.
Gaziantep'te 100 binin üzerinde basımı yapılan broşürlerin kamp dışında kalan Suriyeli kadınlara AFAD aracılığıyla gerçekleştirileceğini belirten İsmet Zor, şunları söylediBaşlatılan kampanya kapsamında ilimize 100 binin üzerinde broşür gönderildi. Biz, bu broşürlerin il müdürlüğü olarak, Şiddet Önleme Merkezinde Suriyeli kadınlara dağıtımını sağlayarak, Suriyeli kadınlarında kendi hakları konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesini sağlamayı hedefliyoruz. Kamp dışında kalan Suriyeliler'e ulaştıracağımız bu broşürlerin dağıtımını AFAD üstlendi. Suriyeli kadınların talebi üzerine ise yasal işlemler başlatacağız.