Gazze'de Hayvanat Bahçeleri
Gazze'deki küçük hayvanat bahçeleri, güvenlik önlemleri eksikliği nedeniyle ziyaretçiler için tehlike oluşturuyor.
Gazze'de halkın eğlenmek için gittiği küçük hayvanat bahçeleri, güvenlik önlemleri eksikliği nedeniyle ziyaretçiler için tehlike oluşturuyor.
Gazze Şeridi'nin güney ucundaki Refah kentinde maymun, tilki, kurt ve değişik kuş türlerinden oluşan ilk hayvanat bahçesinin inşa edilmesinin ardından Gazzeliler, tüneller aracılığıyla Mısır'dan getirdikleri arslan, kaplan, timsah, tilki ve değişik kuş türlerinden oluşturdukları küçük hayvanat bahçeleri kurdu.
AA muhabirine konuşan İslam Üniversitesi Çevre Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Abdülfettah Abdurrabbu, Gazze şeridinde kurulan hayvanat bahçelerine olumlu baktığını ifade ederek, şunları söyledi:
"Hayvanat bahçeleri insanların, dünyadaki hayvan türlerini tanımaya vesile olmasıyla birlikte, biyolojik çeşitliliği koruma bilincini de artırıyor. Ancak Gazze'de inşa edilen hayvanat bahçelerinde birçok eksik var. Aslında uluslararası inşa edilen hayvanat behçeleri, büyük şirketler tarafından kurulduğu için bahçenin kurulacağı uygun yer seçildikten sonra hayvanların yaşayabileceği uygun bir ortam oluşturuluyor. Gazze'de ise, imkanların kısıtlı olması nedeniyle bu iş birçok eksiklikle birlikte yapılıyor. Hayvanat bahçelerinde güvenlik önlemlerini alacak bir birim oluşturulmalı ve hayvanların tedavisini sağlayacak bir veteriner olmalıdır."
Gazze'deki yaklaşık 10 küçük hayvanat bahçesinin uluslararası standartlara uygun olarak bir veya iki yerde toplanması gerektiğine işaret eden Abdurrabbu, hayvanlardan gelebilecek hastalıklara karşı hayvanat bahçelerinin yerleşim yerlerinden uzaklaştırılması gerektiğini vurguladı. - Gazze