Gürcistan'ın Kvemo Kartli bölgesinde sel felaketi: Dükkanlar su altında, köprüler çöktü
Gürcistan'ın Kvemo Kartli bölgesindeki Marneuli ve Bolnisi kentlerinde akşam saatlerinden başlayan şiddetli yağışın yol açtığı selde dükkanları su bastı, köprüler çöktü. Marneuli kentinde yüzlerce mağazanın yer aldığı çarşı su altında kalırken, Bolnisi'de köyleri şehir merkezine bağlayan köprüler çöktü ve tarlalar büyük hasar gördü. Can kaybı yaşanmazken, zararın en az 3 milyon lari olduğu belirtiliyor.
Gürcistan'ın Kvemo Kartli bölgesindeki Marneuli ve Bolnisi kentlerinde akşam saatlerinden başlayan şiddetli yağışın yol açtığı selde dükkanları su bastı, köprüler çöktü.
Gürcistan'ı se vurdu. Kvemo Kartli bölgesindeki Marneuli ve Bolnisi kentlerinde akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı selin ardından ciddi hasarlar meydana gelirken, can kaybı yaşanmadı. Marneuli kentinde Algeti nehrinin taşması sonucu yüzlerce mağazanın yer aldığı çarşıyı su bastı. Çarşı esnafı ürünlerin kullanılamaz hale geldiğini belirtirken, zararın en az 3 milyon lari (35 milyon TL) olduğunu söyledi. Nehrin taşmasının ardından onlarca kişi evlerinde mahsur kaldı. Kvemo Kartli genelinde elektrikler kesildi.
Selin vurduğu bir başka kent Bolnisi'de de köyleri şehir merkezine bağlayan köprüler çöktü, tarlalar ise büyük hasar gördü. - TİFLİS