Harput'a Hizmetler Sürüyor

Son Güncelleme:

Başkan Selmanoğlu: "belediye tarihinde Harput'a ilkleri yapıyoruz"

Bugüne kadar tarihi Harput Mahallesine birçok hizmet gerçekleştiren ve bu çalışmaları toplumun her kesimi tarafından büyük beğeni toplayan Elazığ Belediyesi Harput'a hizmetlerine ara vermeden yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Harput girişindeki evlerin restorasyonu, Sarahatun Camii karşısında inşa edilen ve yapımı tamamlanma aşamasında olan Osmanlı Mutfağı Lokantası, eski belediye hizmet binasının yeniden hizmete kazandırılması, Harput Yolu üzerine yapılan seyir terasları, kilitli parke çalışmaları, kaldırım ve tretuvar çalışmaları ile çeşitli bitki türlerinin buraya ekimini yapan Süleyman Selmanoğlu başkanlığındaki Elazığ Belediyesi Harput Mahallesinin çehresini değiştirmeye devam ediyor.


Harput Kalesi karşısında, Ulu Camii alt kısmında yer alan parkın yeniden eski cazibesine kavuşması için geçtiğimiz aylarda Diyarbakır kültür ve tabiat varlıklarını koruma kuruluna bir proje sunan Elazığ Belediyesinin bu projesi kabul gördü ve Elazığ Belediyesi hemşehrilerimizin özellikle bahar ve yaz mevsimin rahatlıkla oturup dinlenebileceği bir parkı daha Harput Mahallesine kazandırmak için çalışmalarına başladı.


Bu doğrultuda Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'da çalışma yapılacak alanda incelemelerde bulunarak, Park ve Bahçeler Müdürü Harun Reşit Polat'tan bilgiler aldı.


Toplam 16 bin m2'lik bir alanda çalışma yapacaklarını söyleyen ve konuyla ilgili Başkan Selmanoğlu'na bilgiler veren Elazığ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Harun Reşit Polat çalışmaların 3 kademede gerçekleşeceğini ve her kademenin 3-5 bin civarında bir alandan oluşacağını söyleyerek, burada 16 bin m2'lik alanın 9 bin m2'lik kısmının yeşil alan olarak hizmet vereceğini, diğer alanlarında piknik alanı, otopark ve dinlenme noktaları olacağını söyledi.

Park ve Bahçeler Müdürü Harun Reşit Polat'tan bilgiler alan Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ise belediye tarihinde Harput'a en fazla hizmeti sunan bir belediye olduklarını ve gören her gözün Harput'a en az bir kere gelmesi halinde bunu gönül rahatlığı içerisinde söylediğini belirterek, yıllar sonra Elazığ'a ve Harput'a gelen hemşehrilerimizin ve misafirlerimizin Elazığ'ı ve Harput'u tanımakta güçlük çektiklerini belirterek Harput'a hizmetlerinin bundan sonraki süreçte de yoğun bir şekilde süreceğini söyledi.

Şuandaki mevcut park alanının Harput'a yakışmadığını ve çirkin bir görüntü oluşturduğunu söyleyen Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:


"Burası sit alanı ve burada işlem yapmak inanın hiçte kolay değil. Özellikle bununda değerli hemşehrilerimiz tarafından bilinmesini istiyorum. Resmi yazışmalar ve yapılması gereken işlemler nedeniyle yapılması düşünülen bir çalışma için, yaklaşık 1 senelik bir zaman içerisinde ancak belli bir yol kat edilebiliyor. Burası için Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz bünyesindeki mimar arkadaşlarımız uzun zamandır proje çizimi gerçekleştiriyorlardı. Diyarbakır kültür ve tabiat varlıklarını koruma kuruluna gönderdikleri projemiz kabul gördü ve kendileri şimdi de ihale hazırlığını yaparak, bu parkımızın yapımına başladılar. Ümit ediyorum ki bayram da inşallah burada hemşehrilerimiz aileleri ve misafirleriyle hoşça vakit geçireceklerdir. Harput a yakışan bir alanı daha Elazığ'lı hemşehrilerimizin hizmetine kazandırdığımız için son derece mutluyuz."

Kaynak: Bültenler