Hrant Dink'in Öldürülmesinin 8. Yılı

Son Güncelleme:

HDP üyeleri, genel yayın yönetmeni olduğu Agos Gazetesi önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu, sekiz yıl önce hayatını kaybeden Dink'i anmak için Şişli'de yürüdü.

HDP üyeleri, genel yayın yönetmeni olduğu Agos Gazetesi önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu 8 yıl önce hayatını kaybeden Hrant Dink'i anmak için Şişli'de yürüdü.


Kurtuluş ve Ergenekon Caddelerinin kesiştiği noktada toplanan, HDP Şişli İlçe Teşkilatı üyelerinden oluşan grup, Osmanbey Metro İstasyonu'na yürüyüş gerçekleştirdi.


Yürüyüşte slogan atan gruptakiler, civardaki cadde ve sokakların isimlerini ırkçı söylemler taşıdığını iddia ederek değiştirdi.


Ggrup adına basın açıklaması yapan HDP Şişli Eşbaşkanı Xunav Altun, "Hrant, Sevag ve Maritsa" için gerçek adalet istediklerini belirtti.


"Halkların eşitliği ve özgürlüğü temelinde yeşeren bir coğrafyada semtimizin ırkçı isimlerden arındırmaları için eski isimlerini iade ediyoruz" diyen Altun, Ergenekon Caddesi'nin isminin "Hrant Dink Caddesi" olarak değiştirilmesi için imza kampanyası başlattıklarını söyledi.


Gruptakiler, açıklamanın ardından eylemini sonlandırdı. - İstanbul

Kaynak: AA