İndirimli çiğ köfte yiyen 28 öğrenci hastanelik oldu

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayın
Son Güncelleme:

Bursa'nın İnegöl ilçesinde marketten aldıkları 'indirimli' çiğ köfteyi yiyen aynı sınıftaki 28 ortaokul öğrencisi, zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde çiğ köfte yiyen 28 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

ÖĞRENCİLERDE MİDE BULANTISI VE KUSMA BAŞLADI

Olay, saat 11.00 sıralarında kırsal Cerrah Mahallesi Ortaokulu’nda meydana geldi. 5/D sınıfı öğrencilerinin, bir markette indirimli olarak satılan çiğ köfteyi yedikleri öğrenildi.

Bir süre sonra öğrencilerde mide bulantısı ve kusma şikayetleri görülmeye başladı. Durumun okul yönetimine bildirilmesi üzerine sağlık ekipleri okula sevk edildi.

HASTANEYE KALDIRILDILAR

Rahatsızlanan 28 öğrenci, ambulanslar ve özel araçlarla İnegöl Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Tedavi altına alınan öğrencilerin ilk müdahalelerinin yapıldığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin’in de hastaneye giderek öğrencileri ziyaret ettiği belirtildi.

NUMUNELER LABORATUVARA GÖNDERİLDİ

Olayın ardından İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, çiğ köftenin satın alındığı markette inceleme başlattı. Ürünlerden alınan numunelerin laboratuvara gönderildiği öğrenildi.

Kaynak: DHA