Irak Basını 143 Yaşında

Son Güncelleme:

Irak Basınının 143.yıldönümü başkent Bağdat'ta düzenlenen bir törenle kutlandı.

Irak Basınının 143. yıldönümü başkent Bağdat'ta düzenlenen bir törenle kutlandı. Irak Gazeteciler Sendikası tarafından düzenlenen kutlamaya başta Başbakan Nuri El Maliki olmak üzere, çok sayıda milletvekili, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Yunus Demirer ile çok sayıda yerli ve yabancı gazeteci katıldı.


Irak Başbakanı Nuri El Maliki kutlamada yaptığı konuşmada hiç kimsenin bir basın mensubunu gözaltına almaya yetkisinin bulunmadığını söyledi. Maliki, Hükümet'in anayasa çerçevesinde gazetecilere tam özgürlük verdiğini de kaydetti.


Gazeteciler Sendikası Başkanı Mueyyet El Lami ise yaptığı konuşmada, basın mensuplarının teröristler tarafından hedef alınmasına rağmen çalışmalarından ödün vermediklerini ifade etti. Lami, Gazeteciler Sendikası'nın bir yıl içinde yaklaşık 200 davayı kazandığını söyledi.


Kutlamada Irak'ın tüm kesimlerini içeren bazı kültürel faaliyetler sergilendi.

Kaynak: DHA