İran: Müzakere heyetimiz barış görüşmeleri için İslamabad'a gidecek

Son Güncelleme:

Ateşkesin kırılganlığı sürerken İran, barış görüşmeleri için heyetini Pakistan’a gönderme kararı aldı. İran, ihlallere askeri yanıt vermeye hazır olduğunu belirtirken, Pakistan’ın devreye girmesiyle sürecin diplomasiye taşındığını açıkladı ve ABD’ye İsrail’i durdurma çağrısı yaptı.

ABD-İsrail-İran savaşının 41. gününde ateşkesin kırılganlığı sürerken, İran cephesinden dikkat çeken bir açıklama geldi. İran Dışişleri Bakan Yardımcısı, barış görüşmeleri için müzakere heyetinin Pakistan’ın başkenti İslamabad’a gideceğini duyurdu.

"İHLALLERE YANIT VERECEKTİK AMA..."

İranlı yetkili, ateşkes ihlallerine karşılık vermeye hazırlandıklarını ancak Pakistan’ın araya girmesiyle sürecin diplomasiye yöneldiğini ifade etti.

"ABD, İSRAİL’İ DURDURMALI"

Açıklamada, ABD’ye de çağrıda bulunularak İsrail’in özellikle Lübnan’a yönelik saldırılarının önlenmesi gerektiği vurgulandı.

İsrail saldırısının hedefi olan Beyrut'un Korniş el-Mezra bölgesindeki büyük çaplı yıkım meydana geldi.

LÜBNAN'DAN ATEŞKES İÇİN PAKİSTAN'A TELEFON

Öte yandan; Lübnan Başbakanı Nevvaf Selam, Pakistanlı mevkidaşı Şahbaz Şerif ile yaptığı telefon görüşmesinde Lübnan'ın da ABD ile İran arasındaki geçici ateşkes kapsamına alınmasını istedi. Pakistan Başbakanı Şerif ise İsrail'in saldırılarını kınayarak, Pakistan'ın Lübnan'da barış ve istikrarın sağlanması için çalıştığını ifade etti.

İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRILARI

İsrail ordusu, dün öğle saatlerinde Beyrut ile Lübnan'ın doğu ve güney kesimlerine ön uyarı yapmadan eş zamanlı yaklaşık 100 hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sivil Savunma Müdürlüğü, bu saldırılarda en az 254 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Söz konusu saldırılar, İsrail'in 2 Mart'tan bu yana Lübnan'a gerçekleştirdiği en şiddetli saldırılar olarak kayıtlara geçti.