İsrail, Tulkerm'de Filistinlilere Ait Bir Evi Yıktı

Son Güncelleme:

İsrail'in, Batı Şeria'nın Tulkerm kenti yakınlarında Filistinlilere ait bir evi yıktığı bildirildi.

İsrail'in, Batı Şeria'nın Tulkerm kenti yakınlarında Filistinlilere ait bir evi yıktığı bildirildi.


AA muhabirine konuşan Tulkerm yakınlarındaki El-Caruşiye Köyü Muhtarı Rafet Ahed, "İsrail askerleri, buldozerlerle köye saldırdı. C bölgesinde ruhsatsız olduğu iddiasıyla Kefah eş-Şavli'nin evini yıktı" dedi.


Evin iki katlı 120 metrekare olduğunu belirten Ahed, Şavli'ye İsrail tarafından daha önce inşaatı durdurma yönünde bir ihtarda bulunulduğu ancak yıkımın bildirilmediğini söyledi.


İsrail ile Filistin yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" uyarınca, Batı Şeria, A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı. Bölgenin yüzde 18'ini kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik anlamında Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, güvenliği ise İsrail yönetimine bırakılırken, yüzde 61'ini kapsayan "C bölgesi"nin idari ve güvenlik yönetimi ise İsrail'e bırakılmıştı.

Kaynak: AA