Çiçekçi Mehmet Emin Kaya'yı Öldüren Murathan Öztürk'e 7 Yıl Hapis

Son Güncelleme:

Bağdat Caddesi'nde çiçekçi Mehmet Emin Kaya'ya çarparak ölümüne neden olan zanlı Murathan Ötürk, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kadıköy Bağdat Caddesi'nde otomobiliyle çarptığı çiçekçi Mehmet Emin Kaya'nın ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan sürücü Murathan Öztürk, "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 7 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

AVUKATLAR HAZIR BULUNDU

Anadolu 77. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Murathan Öztürk, çiçekçi Mehmet Emin Kaya'nın ailesi ile avukatlar katıldı.

7 YIL HAPİS YATACAK

Duruşmada kararını açıklayan mahkemenin hakimi, sürücü Murathan Öztürk'ü "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 7 yıl hapis cezasına çarptırdı.

87 GÜN SONRA YAKALANMIŞTI

İstanbul Bağdat Caddesi'nde çiçekçi Mehmet Emin Kaya'ya çarparak ölümüne neden olan zanlı Murathan Öztürk 87 gün sonra teslim olmuştu. Zanlı mahkeme sorgusunda "Aracın direksiyon hakimiyetini kaybettim ve çiçekçi tezgahına çarptım. Araçtan inip baktığımda öldüğünü anladım. Okul hayatımın biteceğinden ve çevreden bana zarar verileceğini düşündüğüm için olay yerinden uzaklaştım" sözleriyle kendini savunmuştu.

Kaynak: AA