Kadın Liderlerin Yerel Yönetimlerdeki Rolü Güçleniyor

Son Güncelleme:

Eskişehir'de 13-14 Kasım'da düzenlenecek program, kadınların yerel yönetimlerdeki liderlik rollerini güçlendirmeyi hedefliyor. Katılımcılar, siyasi iletişim, liderlik ve eşitlik politikaları gibi konularda atölyelere katılacak.

(ESKİŞEHİR) - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Friedrich Naumann Foundation ve 1984 Derneği (D84) iş birliğiyle, 13-14 Kasım günlerinde Eskişehir'de kadınların yerel yönetimlerdeki liderlik rollerini güçlendirmeyi hedefleyen bir program düzenlenecek.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin, kadınların yerel yönetimlerdeki liderlik rollerini güçlendirmeyi hedefleyen programı, 13-14 Kasım 2025 günlerinde gerçekleştirilecek. Program, yerel yönetimlerde görev yapan kadın liderlerin karşılaştıkları zorluklara odaklanarak stratejik kapasite geliştirme çalışmaları yürütmeyi ve cinsiyet eşitliği alanında ortak savunuculuk platformları oluşturmayı amaçlıyor.

Program içeriği

Katılımcılar, siyasi iletişim, liderlik, yerelde eşitlik politikaları ve yoksullukla mücadele gibi başlıklarda düzenlenecek iki tam günlük yüz yüze atölyelere katılacak. Ayrıca, yerel ihtiyaçlara göre şekillenecek çevrimiçi dersler ve mentorluk oturumları da program kapsamında yer alacak.

Kimler başvurabilir?

Programa, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri'nde mazbatasını almış kadın belediye başkanları, belediye başkan vekilleri, kadın meclis üyeleri, yerel yönetimlerdeki kadın yöneticiler (başkan yardımcıları, müdürler, şefler, uzmanlar vb.) ile TBMM'de grubu ve en az bir kadın milletvekili bulunan siyasi partilerin kadın kolları il başkanları başvurabilecek.

Başvuru ve kayıt

Katılım için 10 Kasım 2025 tarihine kadar kayıt yaptırılması gerekiyor. Program dahilinde kadınlar, Kentpark içinde bulunan Sosyal Kütüphane'de bir araya gelecek.

Daha fazla bilgiye, 'www.d84.org.tr/kadin-liderler-eskisehir' adresinden ulaşılabiliyor.

Kaynak: ANKA