Kangal Yavrularına Yoğun İlgi

Son Güncelleme:

Kayseri 8'inci Tarım ve Hayvancılık Fuarı törenle açıldı.700 firmanın 25 bin metrekarelik alanda katıldığı fuarda Sivas Kangal ve Aksaray malaklısı köpeği, Kangal kuzusu sergilendi.

Yavru Kangal köpekleri bin liradan satışa çkarıldı. Meyve fidanları, çicek, tohum ve yöresel yiyecekler de satışa çıkarıldı. Fuara gelenler bedava dağıtılan sucuk ekmek ve balık ekmeğe hücum etti


Atlas Uluslararası Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen 8'inci Kayseri Tarım ve Hayvancılık Fuarının açılışını Vali Şerif Yılmaz yaptı. 3 ayrı bölümden oluşan fuarda traktör, biçer döver, pulluk, römork, su ve ilaçlama pompaları, süt sağma makineleri, yem hazırlama makineleri, büyükbaş hayvan yatakları, tarım ara malzemeleri, tohum, gübre ve diğer tarım ekipmanları sergilendi.


YAVRU KANGALLAR BİN LİRA


Bu arada Sivas'ın Kangal ilçesinden getirilen köpekler ve yavruları en çok ilgi gören bölüm oldu. Kafesteki Kangal kuzusunun yanı sıra Kangal köpeklerinin erkek ve dişi yavruları bin'er liradan satışa çıkarıldı. Fuarda rengarenk civcivler ise 2 TL'den satıldı. Mesir macunu, köme, pişmaniye, helva, tereyağ, çeşitli türden peynir ve zeytin ile aromalı sabunlar, Siirt fıstığı, pekmez, bal, fındık gibi yöresel ürünlerde dikkati çekti. Çevre il ve ilçelerden de katılımın olduğu fuar, pazar gününe kadar gezilebilecek.


OE,VD(OE/COŞ) - Kayseri

Kaynak: DHA