Karslılar Mert Aydın İçin Tek Yürek Oldu

Son Güncelleme:

6 bin kişi, yağmur çamur dinlemeden 9 yaşında vahşice öldürülen Mert'in ailesinin oturduğu mahalleye taziye ziyaretinde bulundu.

Kars'ta babasına yemek götürdükten sonra kaybolan ve 2 gün sonra cesedi bulunan 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katil zanlısının hala yakalanmaması kentte zaman zaman gerginliklerin yaşanmasına neden oluyor. 

Kars'ta Cumhuriyet Meydanında toplanan yaklaşık 6 bin kişi yağan yağmura aldırmadan, Mert Aydın'ın ailesinin oturduğu İstasyon Mahallesine taziye ziyaretinde bulundu.

EMNİYET MÜDÜRÜ İKNA EDEBİLDİ

İlkokul öğrencisi Mert'in öldürülmesine tepki gösteren ve slogan atan göstericileri Kars eski Belediye Başkanlarından Naif Alibeyoğlu dağılmalarını sağladı.

Ancak gruplar halinde valilik ve emniyet müdürlüğüne yürüyenler, katilin bulunmasını istedi. Emniyet Müdürlüğü önüne gelenleri panzer üzerine çıkan İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak durdurdu. Emniyet Müdürü Çakmak, grubu dağılmaya ikna etti.

MERT'İN AMCASI KALABALIĞA SESLENDİ

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalığı seslenen Mert Aydın’ın amcası Burhan Alibeyoğlu, vatandaşların polise tepki göstermemesini ve polisin Mert’in katil zanlısının yakalanmasını için gece gündüz çalıştığını söyledi. Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk İlköğretim okulu öğrencileride okullarının önünden Mert Aydın için toplanan kalabalığa destek verdi. Burhan Alibeyoğlu, “Mert’in katili buralarda bir yerdedir. Mert kadar cesaretin yok mu? Namert oğlu namert karşımıza çık. Polis bizimle beraber çalışıyor. Bizlerde onlara yardımcı olmalıyız” dedi. Mert Aydın’ın Cumhuriyet Meydanı’na gelen yakınları gözyaşlarına boğludu. Mert Aydın’ın yakınları, “Devlete sesleniyorum. Bizim sesimizi duysun. Bize versin. İçeri atmasınlar onu. Bize versin. Bize,bize” diyerek tepki gösterdi. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalık daha sonra Mert Aydın’ın için Fethiye Camide okunan mevlide katıldı. Kalabalık Fethiye Camiden yürüyerek Mert Aydın için kurulanan taziye yerine gitti. 

BAŞBAKAN, MERT'İN BABASINI ARADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kars'ta meydana gelen vahim olaydan sonra Mert Aydın'ın babası Yolcu Aydın'ı arayarak başsağlığı diledi.

ANKARA'DAN 5 KİŞİLİK ÖZEL EKİP

Kars'ta 9 yaşındaki Mert'i katleden katil zanlısının yakalanması için Kars Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Asayiş Şubesi ekiplerinin çalışmaları sürerken, 5 kişilik özel ekip de Ankara'dan gönderildi.

KAMERADAKİ KİŞİ ARANIYOR

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığından görevlendirildiği öğrenilen özel ekip, zanlının yakalanması için çalışmalara başladı. Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü şunları söyledi: "Olayla ilgili herhangi bir şüpheli yok şu anda. Araştırma ve soruşturmamız devam ediyor. Mert'in katil zanlısının bulunması için emniyet güçleri seferber oldu. Ankara ve çevre illerden özel kriminal ekipler görevlendirildi. Bu ekipler teknik inceleme yapmak amacıyla Ankara'dan geldi. Kameradaki kişi aranıyor Telefon kayıtları, kamera kayıtları üzerinde araştırma yapan özel ekipler. Doğrudan Cinayet Büro ekipleri gibi, faili tespit edecek ekipler değil. Bütün Kars emniyeti bu olayın üzerine yoğunlaşmış durumda.

"YÜZÜ DE, KİMLİĞİ DE TESPİT EDİLEMEDİ"

Asayiş, Cinayet Büro beraber çalışıyor, ciddi sayıda Emniyet personeli konu üzerinde çalışıyor. Kamera kayıtlarında Mert'in yanında görülen kişinin yüzü tespit edilmiş durumda değil, kimliği de tespit edilmedi. Araştırmalar bu şahsın kim olduğu yönünde ilerliyor. Çok kapsamlı soruşturma yapılıyor, ahırlar bile araştırılıyor. Her türlü ayrıntıyı inceliyoruz, hiç bir delilin kaybolmamasına çalışıyoruz"

Kaynak: İHA