Kaş'ın Yeni Sakinleri Türkçe Öğreniyor
Kaş ilçesi ve Kalkan beldesinde yaşayan yerleşik yabancılar, Türkçe öğreniyor.
Kaş ilçesi ve Kalkan beldesinde yaşayan yerleşik yabancılar, Türkçe öğreniyor.
Kaş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yeni Kaşlılar" dediği yabancılarla kaynaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak 2007 yılından bu yana yabancılara Türkçe kursları düzenlediklerini belirten Öztürk, "Bu kurslarımızda otantik köy gezilerine, halk oyunları çalışmalarına yer veriyoruz. Beş yıldır yaklaşık 250 yabancıya Türkçe kursu verdik. Pazarda, alışveriş merkezlerinde, günlük hayatın her alanında artık onlar da bizim gibi davranabiliyor, Türkçe konuşabiliyorlar" dedi.
Kursa üç yıldır katılan Hollandalı Danielle Verbakel, Türkçe öğrenmeyi çok istediğini söyledi. Herkesle konuşmak istediğini belirten Verbakel, "Okula giden çocuklarımız var. Her gün ödevleri var. Ödevlerine yardım etmek için Türkçe öğrenmek istiyorum" diye konuştu.
İngiliz Lorrine Postle,ve Gabrielle Bobunger de, Türk komşularıyla iletişim kurmayı çok istediklerini ifade ettiler.
- ANTALYA