Kayalıklara oturan gulet, kurtarma çalışması sırasında böyle battı

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayın
Son Güncelleme:

Muğla'nın Bodrum ilçesinde kayalıklara oturan bir gulet, kurtarma çalışması sırasında su alarak sulara gömüldü. Olayda maddi hasar meydana geldi. 15 metre uzunluğundaki 'Gülden Irmak' isimli gulet, kurtarma çalışması sonucunda yarıya kadar sulara gömüldü ve sahile yakın bir noktaya çekildi. Teknenin yeniden su üzerine çıkarılması için çalışmalar başlatılacak.

Kayalıklara oturan gulet, kurtarma çalışması sırasında böyle battı

MUĞLA - Muğla'nın Bodrum ilçesinde kayalıklara oturan gulet, kurtarma çalışması sırasında su alarak sulara gömülürken, olay maddi hasar ile atlatıldı.

Olay, Haremtan Koyu açıklarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, denizde seyreden ve içerisinde 3 kişinin bulunduğu 15 metre uzunluğundaki 'Gülden Irmak' isimli gulet, kıyıya yakın bir noktada kayalıklara oturdu. Mahsur kalan tekne için kurtarma çalışması başlatıldı. Gülden Irmak isimli gulet, halat yardımıyla başka bir tekne tarafından çekilerek kurtarılmaya çalışıldı. Gövdesi zarar gören gulet, kayalıklardan kurtulduktan sonra sulara gömülmeye başladı. Yarıya kadar sulara gömülen gulet, Haremtan Koyu Sahili'ne yakın bir noktaya kadar çekildi. Teknenin yeniden su üzerine çıkarılması için çalışma başlatılacak.

Kaynak: İHA