Kck Davasına Bakan Avukatlar Adliye Önünde Açıklama Yaptı

Son Güncelleme:

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görülen ikinci KCK davasına bakan avukatlar, adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görülen ikinci KCK davasına bakan avukatlar, adliye önünde basın açıklaması yaptı.


Grup adına açıklamayı avukat Meral Danış Beştaş yaptı. Yargılamanın meşru olmadığın savunan Beştaş, "Özel yetkili mahkemeler bilindiği üzere 6352 yasayla kaldırıldı ve bugün mahkeme son yargılamalarından birini yapıyor" dedi.


Davanın Öcalan'ın üzerine kurgulandığını savunan Beştaş, bu nedenle kendisinin duruşmada mutlaka dinlenilmesi gerektiğini ifade ederek, "Duruşmada Öcalan'ın dinlenilmesi ve ana dilde savunmaya ilişkin taleplerimiz oldu ama mahkeme tarafından reddedildi" şeklinde konuştu.


Avrupa'dan duruşmayı izlemek için gelen avukatları temsilen Sudith Lichtenberg de bir açıklama yaptı. Avrupa'daki birçok avukat örgütünü temsilen duruşmayı izlemeye geldiklerini belirten Lichtenberg, "Kendi ülkelerimizden meslektaşlarımıza destek olamaya çalışıyoruz. Desteğimizi AİHM mantığıyla yürütüyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir avukat, meslektaşının sırf mesleğini icra ettiği için tutuklanmasını kabul edemez. Bunun için buradayız" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA