Kılıçdaroğlu'ndan '29 Ekim' Tepkisi

Son Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu '29 Ekim krizi' ile ilgili 'Atatürk'ün anılmasını engellemek istiyorlar' diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Silivri Cezaevi'nde tutuklu milletvekillerini ziyaret etti. Yaklaşık 2 saat süren ziyaretten sonra açıklama yapan Kılıçdaroğlu, '29 Ekim krizi' için "Resmi törende değil halkın içinde olacağım. Bedel ödenecekse, bedeli ödemeye hazırım. Bu ülkenin kurucusunun saygıyla anılmasını engellemek istiyorlar" diye konunuştu.


KILIÇDAROĞLU'NDAN BAYRAM ZİYARETİ


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Silivri Cezaevi'nde tutuklu milletvekillerini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'nun ziyaretin ardından açıklama yaptı.


Kılıçdaroğlu, "130 bin yurtaş tutuklu veya hükümlü. Bu bayram vesilesiyle onların bayramını kutluyorum" dedi.


"DEMOKRASİ YOKSA, TUTUKLAMA OLUR"

"Ülkede adalete ihtiyacımız var ülkede demokrasiye ihtiyacımız var" diyen konuşan Kılıçdaroğlu, "Demokrasinin olmadığı yerlerde bu kadar tutuklama olur. İnsanlar telefonla konuşmaktan korkuyorlar, başbakanı eleştirmekten korkuyorlar. Demokrasinin gelişmesini beklerken kısıtlandığını görüyoruz" diye konuştu.


Kılıçdaroğlu, "Silivri toplama kampında adalet yoktur. Gazeteciler tutuklu, bilim adamları tutuklu, askerler tutuklu, üniversite öğrencileri tutuklu, nedir bu kadar tutuklu olmalarını sebebi. İnsanlar içeride yatıyorlar hangi gerekçe ile tutuklandıklarını bilmiyorlar. Her yargı reformu paketinden sonra tutuklu gazetecilerin sayısı arttı" dedi.


"ATATÜRK'ÜN ANILMASINI ENGELLEMEK İSTİYORLAR"


29 Ekim kutlamalarının yasaklanmasıyla ilgili konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet bayramı kutlamalarına yasaklama mı gelir? Bir bayramın yasaklandığını hangi demokraside gördünüz? Bu ülkenin kurucusunun saygıyla anılmasını engellemek istiyorlar. Bir insanın elinde çiçekle Mustafa Kemal'i heykeline gitmesi ne zaman suç oldu" diye konuştu.


Başbakan Erdoğan'ın sabahki açıklamalarına da cevap veren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:


"BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIM"


"Türkiye Cumhuriyeti istihbaratlarla yönetilen bir ülke değildir. İstihbarat geldi biz yasaklıyoruz, böyle bir anlayış olabilir mi? Yasak geldiği için ben 29 Ekim resmi törenlerinde değil, halkın içinde olacağım. Eğer bir bedel ödenecekse orada o bedeli ödemeye hazırım.


Bu çağ dışı bir anlayıştır, korkulan bir anlayıştır. Başbakan ve uzantıları yasak getiriyor. Yasağı kabul etmiyoruz. Halkın arasında olacağım ve 29 Ekim'i kutlayacağım.


Yurttaşlarımdan tek isteğim herkes eline bir bayrak alıp gelsin. Sayın Başbakan ne söylerse söylesin. Bayram kutlamanın hele hele Cumhuriyet bayramını kutlamanın izni olmaz.


Sen devlet değil misin yasaklayarak mı önlem alacaksın? İstihbarattan güç alan bir başbakan olamaz. Başbakan demokrasilerden gücünü alır."

Kaynak: DHA