Kırklartepe Barajı Sulaması Proje Yapım İhalesi Gerçekleştirildi

Son Güncelleme:

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bayburt’ta inşa edilecek Kırklartepe Barajı Sulamasının yapım ihalesi gerçekleştirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bayburt'ta inşa edilecek Kırklartepe Barajı Sulamasının yapım ihalesi gerçekleştirildi. En kısa zamanda hizmete alınacak baraj ile 57 bin dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak.


Münbit Topraklar Suya Doyacak


Bayburt Aydıntepe Çayıryolu Projesi Kırklartepe Barajı ve Sulaması ile bölgenin münbit topraklarının suya doyacağını ifade eden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu "Kırklartepe Barajı tamamlandığında 57 bin dekar zirai arazi suya kavuşacak. Hizmete alacağımız tesis ile çiftçilerimiz aynı topraklardan daha fazla gelir elde edecekler" dedi.


Milli Ekonomiye 2 Milyon 397 Bin Lira Katkı


Ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, proje ilemilli ekonomiye 2 milyon 397 bin lira katkı sağlanacağını ve 6.285 kişiye istihdam kapısı açılacağını da sözlerine ekledi. - BAYBURT

Kaynak: İHA