Kocası İçin Altınlarını Bozdu Gerçeği Öğrenince Göz Yaşlarına Boğuldu

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayın
Son Güncelleme:

Kocası için altınlarını bozdu gerçeği öğrenince göz yaşlarına boğuldu Adana'da bir kadın kendisini arayıp eşinin gözaltında olduğunu söyleyen sahte polislere inanıp kuyumcuya giderek kulağındaki küpesini bozdurarak 2 bin 900 lira parayı yatırdıktan sonra gerçekleri öğrenince gözyaşlarına...

Kocası için altınlarını bozdu gerçeği öğrenince göz yaşlarına boğuldu

Adana'da bir kadın kendisini arayıp eşinin gözaltında olduğunu söyleyen sahte polislere inanıp kuyumcuya giderek kulağındaki küpesini bozdurarak 2 bin 900 lira parayı yatırdıktan sonra gerçekleri öğrenince gözyaşlarına boğuldu

Çocuğunu da kuyumcuda bırakıp tekrar parayı yatırdığı PTT şubesine giden genç kadın paraları geri alamayacağını öğrenince gözyaşlarına boğuldu


ADANA - Adana'da bir kadın kendisini arayıp eşinin gözaltında olduğunu söyleyen sahte polislere inanıp kuyumcuya giderek kulağındaki küpesini bile bozdurarak 2 bin 900 lira yatırdıktan sonra gerçekleri öğrenince gözyaşlarına boğuldu.

Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesine bağlı İstiklal Mahallesi'nde meydana geldi. Ev hanımı Saniye İpek'in cep telefonu çaldı. İpek telefonu açtığında karşısındaki kişi " Adana Emniyet Müdürlüğü'nden arıyorum ben Kemal komiser bir soruşturma yürütüyoruz. Bir çete sizin eşinizin kimlik bilgilerini kullanarak kanunsuz işler yapmış, eşiniz şuanda gözaltına alındı. Biz eşinizin masum olduğunu biliyoruz ancak kimlik bilgilerini kullandıkları için gözaltına almak zorunda kaldık. Biz bu nedenle gizli bir soruşturma yürütüyoruz. Operasyonun sonunda eşinizin masum olduğunu kanıtlayacağız, gerçek suçluları da yakalayacağız" diyerek telekonferans yaparak genç kadına eşinin de sesi dinletildi. Bir taraftan da dolandırıcılar telsiz sesini açınca kadın bu duruma inanıp korktu. Sahte komiser telefonda kadına bu kez "Operasyonun sonuçlanması için vereceğim hesaba para yatırmanız gerekiyor, aksi taktirde kocanız cezaevine girer" dedi. Genç kadın evde para olmadığını altınlarının olduğunu söyledi. Sahte komiser hemen genç kadına kuyumcuya gidip altınları bozdurup parayı da Adana Emniyet Müdürlüğü'nün karşısındaki PTT şubesine yatırmasını kendisini emniyet binasından izleyeceğini söyledi.

"Parmağındaki yüzükleri, kulağındaki küpeleri çıkartıp sattı"

Genç kadın çocuğunu da yanına alarak kuyumcunun yolunu tutarken, dolandırıcılar bu arada telefonu da kadına kimsenin ulaşmaması için hiç kapattırmadı. Genç kadın mahalledeki kuyumcuya gelerek burada önce parmağındaki yüzükleri ve alyansları çıkartıp verdi. Daha sonra ise kulağındaki küpeleri çıkartıp vermek istedi. Ancak küpeler bir türlü çıkmadı. Bunun üzerine kuyumcu genç kadına yardım edip küpeleri çıkardı. Kuyumcu altınları tartıp kadına 2 bin 900 lira parayı verdi. Genç kadın kuyumcudan çocuğuyla birlikte çıktı. Bu anlar iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

"Kuyumcuya tekrar gelip gözyaşlarına boğuldu"

Genç kadın hemen emniyet müdürlüğünün karşısındaki PTT şubesine giderek buradan verilen isme 2 bin 900 lirayı yatırdı. Genç kadın 10 dakika sonra kendisini arayan telefonu kocasını bırakıp bırakmadıklarını sormak için aradı ancak ulaşamadı. Daha sonrada kocasının telefonunu arayıp ona ulaşarak gözaltına olup olmadığını sordu. Kocası da polis olduğunu söyleyen şahıslarla telefonda konuştuğunu gözaltına alınmadığını söyleyince dolandırıldığını anladı.

Genç kadın hemen çocuğuyla birlikte tekrar kuyumcuya gelip olanları anlatarak gözyaşlarına boğuldu. Uzun süre ağlayan genç kadın daha sonra kuyumcu Emrah Baygın ile birlikte PTT şubesine gitti. Genç kadın çocuğunu da kuyumcu da unuttu. Genç kadın yatırdığı parayı geri alamadı. Kuyumcu olayı polise haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, genç kadından bilgileri alıp dolandırıcıları yakalamak için çalışma başlattı. Genç kadın ise kuyumcuya tekrar gidip çocuğunu alarak ifade vermek üzere emniyete gitti.

Kaynak: İHA