Uygulamayı yükle! YÜKLE

Kongolu Doktor Ticaret Köprüsü

Son Güncelleme:

Üniversite Eğitimini Türkiye'de Yapan Kongolu Doktor, İki Ülke Arasında Ticareti Geliştirmek İçin Harekete Geçti. Doktor, "Yol Ajansı" ile İşadamlarını Buluşturuyor.

Üniversite eğitimini Türkiye’de yapan Kongolu doktor, iki ülke arasında ticareti geliştirmek için harekete geçti. Doktor, “Yol Ajansı” ile işadamlarını buluşturuyor.


ORTA Afrika’daki Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nden Türkiye’ye gelerek tıp tahsili yapan Dr. Mbay Kabway Serge, kendini iki ülke arasında ticaret köprüsü olmaya adadı. Kongo’da bir meslektaşıyla birlikte Bulutsuzluk Özlemi’nin “Yol” şarkısından esinlenerek kurduğu “Yol Ajansı” ile Türk firmalarına rehberlik hizmeti veren Dr. Serge, Kongo ile iş yapmak isteyen Egeli işadamlarına “her türlü desteği vermeye hazırım” çağrısı yaptı.


Sıkıntıları gördüm


Türkiye’de kaldığı 9 yıl süresince Kongo’da ticaret yapmak isteyen firmalarının yaşadığı sıkıntıyı gördüğünü ve “İkinci vatanım” dediği Türkiye’den gelen işadamlarına yardımcı olmak istediğini söyleyen Dr. Serge, “2004 yılında ülkeme döndüğümde, Türkçe bilen nadir Kongolular’dan biriydim. Kongo ile Türkiye arasında ticaret hareketlenmeye başlıyordu ve ciddi iletişim sıkıntısı vardı. İşadamlarını doğru bilgilendirip yönlendirecek, işlerini kolaylaştıracak sisteme duyulan ihtiyaç sonucu bu işi kurumsal hale getirdik” dedi.


KÜLTÜR ELÇİSİ


Türkiye’de hükümetler arası bir bursla okuduğu için iki ülke arasında bir kültür elçisi rolünü de üstlendiğini söyleyen Mbay Kabway Serge “Bursa’da birlikte okuduğum ve Kongo’lu arkadaşım Dr. Aubin Bambale Wawina ile bu amaçla bir proje geliştirdik. Üç ay önce de Türkiye’nin Kinşasa  Büyükelçiliği’nin büyük desteğiyle Yol Ajansı’nı Kongo yasalarına uygun kurduk” diye konuştu.

Kaynak: DHA