Kopya Koyunlarımız Dördüz Doğacak
Son Güncelleme:
Gebeliğin Başında Alınan Ultrason Sonucuna Göre, Koyunlarından Birinden Dört, Diğerinden de Bir ya da İki Yavru Bekleniyor ve Dünya Literatüründe Bir Batında Doğan Dördüz Bulunmuyor.
Türkiye’nin ilk kopya koyunlarının doğmasına sayılı günler kaldı. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Döllenme ve Suni Tohumlama Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sema Birler, gebeliğin başında alınan ultrason sonucuna göre, koyunlarından birinden dört, diğerinden de bir ya da iki yavru beklediklerini kaydederek, dünya literatüründe bir batında doğan dördüz bulunmadığını dile getirdi.
Birler, çoğul gebelik olduğu için anne sütünün yetersiz kalacağı düşüncesiyle yeni doğum yapan başka koyunlardan "kolostrum" denilen ilk sütün alındığını ve saklandığını anlatarak, bu sütün doğumdan sonra yavrulara biberonla verileceğini bildirdi.
Kaynak: DHA