Koyulhisar'da Kış

Son Güncelleme:

Koyulhisar ilçesinde doğal güzelliğiyle ön plana çıkan Eğriçimen yaylasında, ilçede yağan karın ardından güzel manzaralar oluştu.

Koyulhisar ilçesinde doğal güzelliğiyle ön plana çıkan Eğriçimen yaylasında, ilçede yağan karın ardından güzel manzaralar oluştu.


İlçe merkezine 17 kilometre uzaklıkta bulunan Eğriçimen yaylası, eşsiz doğa manzarasıyla özellikle hafta sonu vatandaşların uğrak yeri oluyor.


Çam ormanlarıyla kaplı yayladaki kar manzarasını görmek isteyen doğa tutkunu bazı vatandaşlar, yayladaki kış manzarasını fotoğraf makineleri ve kameralarıyla görüntülerken, bazı vatandaşlar ise karda mangal yakarak piknik yapıyor.


Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eğriçimen yaylasındaki kar kalitesinin çok yüksek olduğunu belirtti. Yayla yolunun tamamen asfalt olduğunu ve hiçbir ulaşım sorununun bulunmadığını belirten Eren, Eğriçimen'in kış turizmine aday bir bölge olduğunu ifade etti.


Eğriçimen yaylasının yolunda sürekli olarak kar temizleme çalışması yaptıklarını belirten Eren, "Amacımız bir marka olan Eğriçimen yaylasını turizm merkezi haline getirmektir. Kış turizmini yaygınlaştırmak, bilhassa kar manzarası görmek isteyen insanlarımızın yaylamıza rahat gidip gelmelerini sağlamak için bu yolu devamlı açık tutuyoruz. Özellikle hafta sonları ilçe halkımız ve dışarıdan gelen insanlarımız oradaki kar manzarasını görmek için Eğriçimen'e akın ediyorlar" dedi.


Eren, Eğriçimen yaylasında bir çok yatırım yaptıklarını ifade ederek,


"Orada belediyemize ait otel ve lokanta, kütük ev, kasap ve fırın bulunmaktadır. Yaz aylarında bu tesislerimiz sürekli hizmet vermektedir. Kış aylarında da talep olması durumunda buradaki tesislerimiz faaliyetlerine devam edebilecek konumdadır" diye konuştu.


Eğriçimen yaylasına kayak pisti kurulması için çalışmalarının olduğunu, yaylaya en az 100 yatak kapasiteli bir otel yapılması için bazı iş adamlarının çalışmaları olduğuna dikkati çeken Eren, "İnşallah Eğriçimen'e güzel kayak tesisleri kazandırıp burasını kış turizmine açmak istiyoruz. İş adamlarımızın projesi de hayata geçerse Eğriçimen yaylasının bir cazibe merkezi olacağından hiçbir şüphemiz yoktur" dedi.


Eren, 4 Şubat'ta İstanbul'dan yaklaşık 100 kişilik bir grubun yaylaya gelerek, kar manzarasını izleyeceklerini söyledi.


Yarıyıl tatilini fırsat bilerek İstanbul'dan ilçeye gelen Emre Güleç ise yaylada evlerinin bulunduğunu, yaz tatillerini burada geçirdiklerini belirterek,


"Burada eşsiz bir kar manzarası var. Tüm insanlarımızı burayı görmeye davet ediyoruz" dedi.


- SİVAS

Kaynak: AA