'Kutlu Yolun İlk Yolcuları' Hüdavendigar'da Sahnelendi

Son Güncelleme:

Bursa Belediyesi tarafından Hüdavendigar Kent Parkı'nda düzenlenen 'Şehri Ramazan' etkinlikleri kapsamında 'Kutlu Yolun İlk Yolcuları' adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ tarafından Hüdavendigar Kent Parkı'nda düzenlenen 'Şehri Ramazan' etkinlikleri, 'Kutlu Yolun İlk Yolcuları' adlı tiyatro oyununa sahne oldu. 'Çağrı' filminden sahneye uyarlanan ve filmin müzikleri ile önemli sahnelerinden alıntılar yapan 'Kutlu Yolun İlk Yolcuları' adlı oyun, izleyicilere müthiş bir duygu fırtınası yaşattı. İslamiyet'in, Peygamber Hz. Muhammed'in önderliğinde doğuşunu, yayılmasını, ilk Müslümanlar'ın çektikleri cefayı, Medine'ye hicreti, Mekke'nin fethini ve 'Asr-ı Saadet'i anlatan oyun, Bursalılar tarafından büyük bir beğeniyle izlendi. 'Beyaz Düşler Sahnesi' sanatçıları tarafından sahnelenen oyun, kadrosu, kostümleri ve dekorlarıyla film setlerini aratmadı.

'Kutlu Yolun İlk Yolcuları' oyun, 2 ve 3 Temmuz'da Hüdavendigar Kent Parkı'nda, 4 ve 5 Temmuz'da Merinos Parkı'nda, 6, 7 ve 8 Temmuz tarihlerinde de Fatih Sultan Mehmet Bulvarı hastane alanında sahnelenecek.

Kaynak: Bültenler