Yol Haritası Trablus'ta Protesto Edildi

Son Güncelleme:

Libya'nın başkenti Trablus'ta geçici Milli Genel Kongre'nin görev süresinin uzatılması ve ilan edilen yeni yol haritası protesto edildi.

Libya'nın başkenti Trablus'ta geçici Milli Genel Kongre'nin (MGK) görev süresinin uzatılması ve ilan edilen yeni "yol haritası" protesto edildi.


Başkentteki Eş-Şuheda Meydanı'nda bir araya gelen yüzlerce kişi, "Uzatmaya ve yol haritasına hayır" sloganıyla düzenledikleri gösteride, MGK'nın belirlediği yeni "yol haritası" ve geçici meclisin görev süresinin bir yıl uzatılması kararını protesto etti.


Ülkede yaşanan krizlere MGK'nın neden olduğu görüşünü savunan göstericiler, uzatma kararının geri alınmadığı takdirde sivil itaatsizlik eylemi başlatacaklarını ilan etti.


Aynı slogan altında Bingazi kentinin farklı bölgelerinde sokaklara çıkan yüzlerce Libyalı da MGK aleyhinde sloganlar attı, kararın iptal edilmesi çağrısında bulundu.


MGK'daki görüşmelerin ardından geçen salı günü yapılan oylamada, Ali Zeydan hükümetinden güvenoyunun 2 hafta sonra geri çekilmesi, yeni "kriz yönetimi hükümeti" kurulması, 120 gün içinde yeni anayasanın yazılması, gelecek yılın başlarında parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılması oy çokluğuyla kararlaştırılmıştı. - Libya

Kaynak: AA