Lübnan'da 4 Suriyeli Hakkında Dava Açıldı

Son Güncelleme:

Lübnan'da 4 Suriyeliye IŞİD terör örgütü mensubu olmak suçlamasıyla dava açıldı.

Lübnan'da 4 Suriyeliye Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü mensubu olmak suçlamasıyla dava açıldığı bildirildi.


Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın haberine göre, askeri yargıç Fadi Savvan, gözaltına alınan 4 Suriyeli hakkında IŞİD adına terörist saldırılarda bulundukları suçlamasıyla dava açtı. Suriyelilerin ayrıca, arabalara bubi tuzağı kurma, patlayıcı ve bomba imal etme, patlayıcı ve silah bulundurma gibi suçlarla itham edildiği ifade edildi.


Askeri yargıç Savvan'ın, 4 Suriyeli hakkında tutuklama kararı çıkarttığı ve davayı askeri mahkemeye sevk ettiği kaydedildi.


Suriye'de Esed rejimine karşı savaşan IŞİD, bazı bölgelerde muhaliflerle de çatışmalara girmişti. El-Kaide, şubat ayında yaptığı açıklamada, IŞİD ile bağlantısının bulunmadığını ve bu grubun eylemlerinden sorumlu olmadığını ilan etmişti.


IŞİD, Suriye'deki saldırılarına misilleme olarak Lübnan'ın Bekaa bölgesinde Hizbullah'ın etkin olduğu noktalara çeşitli saldırılarda bulunduğunu açıklamıştı. - Lübnan

Kaynak: AA