Lübnan'da Türk Pilotların Kaçırılması

Son Güncelleme:

Lübnan Maruni Patriği er Rai, Türk pilotların kaçırılmasını "utanç verici, çirkin bir eylem" olarak nitelendirdi

Lübnan Maruni Patriği Mar Beşara er-Rai, başkent Beyrut'ta iki Türk pilotun kaçırılmasını "utanç verici, çirkin bir eylem" olarak nitelendirdi.


Mar Takla Kilisesi'nde düzenlenen ayin sırasında konuşan Maruni Patriği Rai, "Lübnan'da meydana gelen bu çirkin olayı kınıyoruz. Yetkililere sesleniyor, 'güvenlik zaafiyetine, Lübnan devleti ve halkı aleyhine olan şahsi mücadelelerinize artık yeter' diyoruz. Lübnan ve diğer Ortadoğu ülkelerinde istikrar, barış ve hoşgörünün sağlanması için dua ediyoruz" dedi.


Rai, Türk pilotların en kısa sürede serbest bırakılması çağrısında da bulundu.


Önceki gün İstanbul-Beyrut seferini yapan THY uçağının personelini havalimanından otele götüren servis aracını durduran silahlı grup, Türk pilot Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca'yı kaçırmış, diğer mürettebatı serbest bırakmıştı.


Olayı üstlenen " İmam Rıza'nın Ziyaretçileri" adlı grup bir bildiri yayınlayarak, Türk pilotların serbest bırakılmasına karşılık Ankara'dan, Suriye'de rehin tutulan 9 Lübnanlının serbest bırakılması konusunda yardım talebinde bulunmuştu.


Lübnan'dan İran'a ziyarete giden 11 Lübnanlı, geçen yıl mayıs ayında ülkelerine dönerken Suriye'nin Azez kenti yakınlarında kaçırılmıştı. Kaçırılanlardan 2'si daha sonra Türkiye'nin ara buluculuğuyla serbest bırakılmıştı. -

Kaynak: AA