Maraton Expo Açıldı

Son Güncelleme:

Pazar günü koşulacak İstanbul Maratonu’nun geleneksel fuarı Maraton Expo, Sinan Erdem Spor Salonu’nda açıldı.

Türkiye'nin en büyük katılımlı kitlesel etkinliği "Vodafone İstanbul Maratonu", 17 Kasım Pazar günü düzenlenecek. Her yıl merakla beklenen organizasyon, 35. kez ülkemizden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden on binlerce sporcuyu iki kıtayı birleştiren Boğaziçi Köprüsü'nde buluşturacak.


Etkinliğin geleneksel fuarı Maraton Expo, Sinan Erdem Spor Salonu'nda açılırken; Maraton Expo, üç gün boyunca ziyaret edilebilecek ve İstanbul Maratonu vizyonunu İstanbullulara tanıtacak.


İlklerin maratonuna geri sayım başladı


Tarihte kıtalararası koşulan ilk yarış olma özelliğine sahip İstanbul Maratonu, 1979'dan bugüne kesintisiz olarak her yıl düzenlendi. Geçtiğimiz yıl ilk kez "Altın Kategori"de koşulan İstanbul Maratonu, dünyanın en iyi 7 maratonundan biri olma hedefiyle maraton (42 km), 15 kilometre koşusu, 10 kilometre koşusu ve halk yürüyüşü olmak üzere dört ana kategoride koşulacak. İstanbul Maratonu'nun koşu etkinlikleri 17 Kasım Pazar günü tamamlanacak.


Ülkemizde düzenlenen spor organizasyonları içinde, kitlesel anlamda en geniş katılıma sahip olan Vodafone İstanbul Maratonu, Türkiye'nin uluslararası nitelikte en önemli koşu etkinliği sayılıyor.


Maraton Expo açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ şunları söyledi:


"Dünyanın bütün büyük şehir maratonları şehrin isimleriyle koşuluyor. Bu büyük organizasyon, bugünden itibaren ve sonrasında da İstanbul Maratonu adıyla yarışılacak. Ülkemiz gelişti ve maratonun yapısını değiştirdik. New York Maratonuna gittik ve iki organizasyon arasında ne gibi farklılıklar var diye araştırmalar yaptık. New York Maratonu ile Vodafone İstanbul Maratonu arasında hiçbir farklılığımız yok. Onların bizden tek bir farkı var. Sporcuları izlemek için de New York'ta sokaklarda 2 milyona yakın insan vardı. Biz de halkımızı sporun içerisine katmak istiyoruz. Dünya çapında maraton düzenlemek zor iştir. Her yıl daha iyi bir maraton olmasını diliyoruz."


Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin ise şu açıklamayı yaptı:


"İstanbul Maratonu'nu daha da geliştirmeyi ve yarı maraton koşusu eklemeyi planladığımızı söylemek istiyorum. Sonbaharda İstanbul Maratonu'nu koşuyorsak ilkbaharda da yarı maraton düzenlemek istiyoruz. Bununla ilgili hazırlığımız sürüyor. İstanbul'un bir maraton başkenti olması için İstanbul Maratonu'ndan sonra bir de yarı maraton şart. İnsanların maratonda koşmalarını istiyorsanız kendilerini sınayacak bir yarı maraton vermek zorundasınız. Bu yarı maratonu yapabilmek için bütçe çalışmalarımıza başladık. Şehir idaresiyle konuşup bahar aylarında bir Pazar günü yolları kapatıp İstanbul'un güzellikleri içinde bir yarı maraton yapmayı düşünüyoruz."

Kaynak: TotemSpor.Com