Marmara'da Hamsi ve Palamut Bereketi

Son Güncelleme:

Av yasağının kalkması ve balıkçıların boykottan vazgeçmesi üzerine denize açılan teknelerin bol balıkla dönmeleri, Mudanya'daki balıkçı tezgahlarını hamsi ve palamutla doldurdu.

Av yasağının kalkması ve balıkçıların boykot kararından vazgeçmesi üzerine denize açılan teknelerin bol balıkla dönmeleri, Mudanya'daki balıkçı tezgahlarını hamsi ve palamutla doldurdu.


Denize açılan teknelerin palamut ve hamsiyle dolu dönmesi vatandaşa yaradı. Balıkçıların 24 metre avlanma yasağı sebebiyle 3 gün geç başladıkları yeni av sezonunda hamsi ve palamut bereketi yaşanıyor. Mudanya Gözde Balıkçılık işletmecisi Serdar Tetik, "Avlanma yasağının kalkmasıyla denize açılan balıkçılarımız bereketli bir av sezonuna başladı. Tezgahlarımız balıkla doldu. Bilhassa hamsi ve palamuda hasret olan vatandaşlarımız bu yıl bol bol bu balıkları yiyebilecek. Üstelik tezgahlarımızda az olması sebebiyle 15-20 lira olan palamudun kilosu 7,5 liraya, kilosu 15 liraya kadar çıkan hamsinin ise 5 liraya kadar düştü. İstavrit balığını ise 7 liraya satıyoruz.


Böyle devam ederse tezgahlarımızda bu balıkları daha da ucuza satma imkanlarımız olacak" dedi.


Balığın bollaşması ve buna bağlı olarak ucuzlamasından memnun olan vatandaşlar, "Umarız bu yıl bol ve ucuz balık yeriz" dedi.


"24 METRE YASAĞI KALDIRILSIN'


Balıkçılar avlanma yasağının 24 metreye çıkmasının kendilerinin zor durumda bıraktığını ileri sürerek, yasağın kaldırılması gerektiğini savundu. - BURSA

Kaynak: İHA