Mart Dünya Kadınlar Günü

Son Güncelleme:

Beyoğlu'nda, bir grup kadın, kadına karşı şiddeti ve ayrımcılığı protesto etti.

Beyoğlu'nda, bir grup kadın, kadına karşı şiddeti ve ayrımcılığı protesto etti.


Tünel'de, "Kadın Cinayetlerini Durduracağız" Platformu öncülüğünde toplanan bazı sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti üyesi kadınlar, "Özgecan'ın hesabını soracağız", "Kadın katillerine indirim değil, ağırlaştırılmış müebbet" gibi yazılar bulunan pankartlar açtı. Gruptaki bazı kadınlar, öldürülen kadınlar için yere yatıp bir süre hareketsiz bekledi.


Daha sonra yürüyüşe başlayan kadınlar, slogan atarak Galatasaray Lisesi önüne geldi.


Burada grup adına basın açıklaması yapan "Kadın Cinayetlerini Durduracağız" Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kal, 1857'de ABD'de başlayan ve dünya kadınlarının hayatlarını ortaya koyarak başlattıkları direnişin yıllardır devam ettiğini anlattı.


Kal, kadınların hayatlarının her evresine müdahale edildiğini savunarak, şunları söyledi:


"Kadını fabrikada iş gücü, evde hizmetçi, ucuz iş gücünü yeniden üretecek bir makine gibi gören zihniyet, IŞİD'i aratmayacak yöntemlerle kadınları öldüren katiller yaratıyor. Bugün Türkiye'de kadınların yaşadığı bütün acıların temelinde, sırtını yüzyıllara dayayan ataerkil sistem var. Ancak, hesaba katmadıkları bir başka şey daha oluyor Türkiye'de. Toplumsal bilinç uyanıyor ve kadınlar tarihsel rollerini üstleniyor. Ezilen kadınlar, haklarına kavuşmak için kıyasıya mücadele ediyor."


Açıklamanın ardından, eylem sona erdi.

Kaynak: AA