Marvel Karakterlerini Oynamanın Kıyısından Dönmüş Sekiz Oyuncu

Son Güncelleme:

Avengers: Endgame ve MCU, tahmin edilenden çok daha farklı bir film olabilirdi ancak film ekibi, bu sekiz oyuncuyu tercih etmedi.

Marvel Sinematik Evreni'nin en başarılı olduğu konulardan biri oyuncuların seçimleri. Yani Doctor Strange rolü için Ali İhsan Varol'un hiç düşünülmemiş olması biraz üzücü tabii, ama Robert Downey Jr'ın yerine başka bir alternatif düşünmek de oldukça zor.


Marvel her zaman için riskli oyuncu tercihleri yaptı. Örneğin Chris Hemsworth (Thor), Disney ile ilk anlaşma yaptığında isimsiz bir oyuncuydu. Tom Hiddlestone (Loki), Birleşik Krallık dışında tanınmıyordu. Chris Evans (Captain America), Fantastic Four filminde Human Torch rolüyle epey eleştirilmişti. Hatta ister inanın ister inanmayın ama serinin en başında kadrodaki en popüler isim, iki Oscar adaylığı bulunan Jeremy Renner (Hawkeye) idi.


Sarah Finn, hem kendi seçtiği oyuncularda hem de gelen oyuncu tekliflerini değerlendirmedeki başarısıyla Marvel'in gizli kahramanları arasında yer alıyor. Firmanın oyuncu seçimlerinden sorumlu olan Finn, hayranlar tarafından da özel bir yere koyuluyor.


İşte "Az daha Avengers" olarak adlandırabileceğimiz, belki paralel evrenlerden birinde rolü almış olan sekiz oyuncu:


Emily Blunt - Black Widow



Edge of Tomorrow'un yıldızını Black Widow rolünde düşünebiliyor musunuz? Aslında Marvel da oyuncu da bunu düşündü ancak Blunt rolü geri çevirmek zorunda kaldı. Şeytan Marka Giyer (Devil Wears Prada) için iki filmlik anlaşma yapan oyuncu, bu nedenle Black Widow için gelen teklifi geri çevirmek durumunda kaldı.


John Krasinski - Captain America


The Office dizisinden tanınan oyuncu az kalsın Captain America rolünü alıyordu. Aslında stüdyo her zaman Evans'ı istemişti ancak ünlü oyuncu rolü iki defa geri çevirmişti. Evans anlaşma sağlayana kadar stüdyo bu isimle yoluna devam etti. Krasinski'ye göre bu proje, "kendisi ve Chris Hemsworth'ün baklavaları" bu işin yürümeyeceğine karar verene kadar devam etti.


Joaquin Phoenix - Doctor Strange


Yakın zamanda Joker olarak göreceğimiz ünlü oyuncu aslında süper kahraman filmlerine 2014 yılında adım atabilirdi. Son görüşmelere kadar ilerleyen seçim sürecinde Phoenix, rolü istemediğine karar verince rol Cumberbatch'e gitti. İlginç olan ise Phoenix'in rolü reddetme gerekçesi: "Büyük bütçeli aksiyonlarda görev almak istemiyorum." (Gladyatör'ü izlememiş ya da Joker'i tam anlamamış olabilir, bilemiyoruz) Ancak oyuncu Doctor Strange filmiyle ilgili olumlu eleştirilerde de bulunuyor.


Nicholas Cage - Iron Man



Çizgi romanlara büyük ilgi duyan ünlü oyuncunun adı hemen her rol için geçmiş olsa da Cage, neredeyse Iron Man zırhını giyecekti. Zaten Ghost Rider karakterini canlandıran oyuncuya bir kahraman yeterli.


Edward Norton - The Hulk


Hulk'ı daha önce oynayan bir isim olarak Edward Norton, ilk Avengers filminde yerini Mark Ruffalo'ya bırakmıştı. Norton'un yeniden role davet edilmemesi oyuncuya büyük sürpriz oldu.


Jason Momoa - Drax



Drax'ı Guardians of the Galaxy serisinden hatırlıyoruz. Jason Momoa az kalsın bu rolü alacaktı ancak "kaslı adamı" oynamaktan sıkıldığı için rolü istemedi. Böylece rol Dave Bautista'ya gitti. Momoa da bir başka kaslı adam Aquaman'i oynadı. Öte yandan her iki oyuncu da rollerine çok yakıştığı için bir sorun yok.


Liam Hemsworth - Thor


Sevgili Marvel'in komple Odin formuna geçtiği ve kardeşi kardeşe kırdırmayı planladığı bu seçimde Thor rolü için Hemsworth kardeşler arasında seçim yapıldı. Rolün hangisine gittiğini hepimiz biliyoruz.


Timothee Chalamet - Spider-Man


Spider-Man'in büyük hayranı olan Chalamet, "Bir dönem ne kadar yetenekli genç oyuncu varsa ağ kafa rolü için denemeye girdi" diyorsa da kendisi iki defa okuma yapmış bir isim. Karakteri çok seven oyuncu, rolü almak için denemelere kahramanın kostümüyle gitmeyi bile düşünmüş ancak en nihayetinde rolü alan Tom Holland oldu.


Avengers: Endgame, halen dünyanın dört bir yanında sinemalarda.

Kaynak: WebTekno