Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı: 2012 Yılında Doları Yeneriz (2)
Merkez BANKASI BAŞKANI ERDEM BAŞÇI.
Merkez BANKASI BAŞKANI ERDEM BAŞÇI: 2012 YILINDA DOLARI YENERİZ (2)
MERKEZ BANKASI ŞUBE BİNASININ AÇILIŞINI YAPTI
Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Bursa'daki Merkez Bankası Şubesi'nin yeni binasının açılışına katıldı. Açılışta konuşan Başçı, günümüzde ekonomik anlamda Bursa'nın özellikle otomotiv, tekstil ve mobilya sektörlerinde ülkenin önde gelen kentlerinden biri olduğunu söyledi.
2010 yılında gerçekleştirilen 10.7 milyar dolarlık ihracat ile İstanbul'dan sonra en önemli ihracat merkezi konumunda olan Bursa'dan bu yıl için 12 milyar doların üzerinde ihracat beklediklerini ifade eden Erdem Başçı, "Bursa, ihracatının ithalatından fazla olması nedeniyle yıllardır dış ticaret fazlası vererek, ekonomimize değer katan bir kenttir" dedi.
Başçı, Merkez Bankası Bursa Şubesi binasının açılışını Bursa'nın milletvekilleri ve Osmangazi'nin Ak Partili Belediye Başkanı Mustafa Dindar ile birlikte yaptı. - Bursa/ Merkez