Mersin'de Kaynana Dehşeti
Kızı ve damadını öldürdü torununu ağır yaraladı.
Mersin'de 39 yaşındaki Meryem D., 2 yıl önce rızası olmadan kaçarak evlenen ve İstanbul'a yerleşen kızı ile damadını barışmak için geldiği evde tabanca ile vurarak öldürürken, 1,5 yaşındaki torununu da ağır yaraladı.
Olay, akşam saatlerinde merkez Akdeniz İlçesi'ne bağlı Siteler Mahallesi 5601 sokak 8 numaralı evde meydana geldi. İddiaya göre, yaklaşık 2 yıl önce 29 yaşındaki Ferdi A. ile rızası olmadan kaçarak evlenen kızı 19 yaşındaki Güler A. ile küs olan Meryem D., barışmak için İstanbul'dan gelen kızı ve damadı ile tartıştı. Çıkan tartışma sonrası Meryem D., evde bulunan ruhsatsız tabanca ile kızını ve damadını öldürürken, 1.5 yaşındaki torunu Berfin A.'yı da başından ağır yaraladı. Yaralı çocuk, olay yerine gelen ambulansla Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı. Meryem D. ise polis ekiplerince suç aleti tabanca ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Zanlı, zırhlı polis aracı ile mahalleden çıkarılarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Olay yerinde hayatını kaybeden Ferdi ve Güler A. çiftinin cenazeleri, Cumhuriyet Savcısı'nın incelemelerinin ardından otopsi için Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin morguna kaldırıldı. Polisin, olay yerinde yaptığı araştırmasında, 9 adet boş kovan bulunduğu bildirilirken, soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.