Msi Geforce Gtx 1060 6g Ekran Kartı İnceleme

Son Güncelleme:

Gelişen teknolojiler ile 16 nm üretim teknolojisini bünyesine katan ve Maxwell mimarisinden Pascal mimarisine geçiş yapan Nvidia, son nesil Maxvell işlemcisine sahip Titan X'den daha iyi performansa sahip ve uygun fiyatlarla satışa çıkarmış olduğu kartlar ile kendisiyle yarıştığını bir kez daha herkese gösterdi.

Gelişen teknolojiler ile 16 nm üretim teknolojisini bünyesine katan ve  mimarisinden Pascal mimarisine geçiş yapan , son nesil Maxvell işlemcisine sahip Titan X'den daha iyi performansa sahip ve uygun fiyatlarla satışa çıkarmış olduğu kartlar ile kendisiyle yarıştığını bir kez daha herkese gösterdi.


Bugün ki inceleme konuğumuz olan  GTX 1060 6GB ekran kartı ise özel tasarım olarak kendisini kanıtlamış olan firmalardan 'ın bir ürünü. TwinFrozr V ekran kartları üzerinde ciddi anlamda yoğunlaşan MSI'ın yeni modeli de kullanıcılar tarafından büyük ilgi görecek gibi duruyor. Ekran kartının teknik özelliklerine baktıktan sonra bol görseller ile birlikte incelemeye geçelim.


Yazının tam halini technosfer.com üzerinden okuyabilirsiniz.


Özellikler

Grafik Motoru


NVIDIA GeForce® GTX 1060


Veriyolu Standardı


PCI Express x16 3.0


Bellek Tipi


GDDR5


Bellek Miktarı


6144 MB


Çekirdek Hızı(MHz)


1809 MHz/ 1594 MHz (OC Mode)


1784 MHz/ 1569 MHz (Gaming Mode)


1708 MHz/ 1506 MHz (Silent Mode)


Bellek Hızı(MHz)


8108 MHz (OC Mode)


8008 MHz (Gaming Mode)


8008 MHz (Silent Mode)


Maximum Ekran


4


Maximum Çözünürlük


7680 x 4320


Boyutlar (mm)


277 x 140 x 39 mm


Ağırlık


1017 gr



Msi her çıkarmış olduğu ürün serisinde kutu tasarımları ile çok büyük oranda olmasa da oynuyor. Bin serisi ürünler için tasarlamış olduğu kutuyu bir önceki Msi GTX 1070 incelememizde de anlatmıştık ancak 1060'ın kutusu da 1070 ile çok büyük benzerlikler taşıyor.


Kutunun ön yüzeyinde Nvidia renkleri ve kırmızı bir renk hakim durumda.  Sağ üst köşede bulunan GeForce VrReady logosu ve sol alt kısımda bulunan ürüne ait öne çıkan teknik özellikler ile kutu bir bütünlük sağlamış.

Arka kısımına kutunun geldiğimizde ürün hakkında detaylı teknik özelliklere yer verilmiş. Bu özellikler arasında en çok öne çıkan ise Twin Frozr VI soğutma sisteminin sessizliği, Msi Gaming App ve ürün üzerine konumlandırılmış olan renk değiştirebilir RGB Led ışıklar olmuş.

Ürünü dışında bulunan kılıf benzeri kutudan kurtardıktan sonra karşımıza üzerinde kabartmalı bir MSI logosu bulunan yeni küçük siyah bir kutu daha çıkıyor. Aksesuar paketi olarak planlanmış olan kutuyu kolaylıkla kaldırabiliyorsunuz.

Ürünün üzerinde bulunan aksesuar kutusunu çıkardıktan sonra ürünün kendisini görebiliyoruz. Ürün üzerinde ZeroFrozr yazan bir antistatik poşet ile karşımıza çıkıyor. Poşetin hemen üst kısımında bir MSI ürünü kullandığımız için teşekkür eden ve ürünümüzü kayıt ettirmemiz için bir kart çıkıyor.

Ürünün aksesuar kutsunun içerisinden DVD, hızlı kullanım kılavuzu ve Msi TwinFrozr VI yapıştırması çıkıyor. Aksesuar olarak sadece yapıştırma çıkan kutuda ürünün kurulumu için driverların olduğu DVD'ye de yer verilmiş.


Kaynak: Technosfer