Öğrencilere Trafik Eğitimi

Son Güncelleme:

Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü ile Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu (TÜSEKON) arasında okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinde trafik bilinci oluşturmak amacı ile imzalanan protokolün tanıtım toplantısı yapıldı.

Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü ile Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu (TÜSEKON) arasında okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinde trafik bilinci oluşturmak amacı ile imzalanan protokolün tanıtım toplantısı yapıldı.


Proje kapsamında, çocuklara trafiğin bilinçli bir biçimde kullanılması, insanların kendilerine ve başkalarına saygı göstermelerinin gerekliliği, yol ve çevresinin güvenli kullanımı, trafik kazaları, sonuçları ve sebepleri hakkında bilgiler verilecek.


Elazığ Öğretmen Evinde düzenlenen programda konuşan TÜSEKON Elazığ il temsilcisi Yavuz Oğraş, bu protokol ile küçük yaşlarda çocukları eğiterek bilinçli bir nesil yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.


"Ağaç yaşken eğilir" sloganı ile yola çıktıklarını vurgulayan Oğraş, "Her yıl meydana gelen binlerce kazanın önlenmesini ve bu kaza sonucunda meydana gelen can kayıplarının azaltılması ile ilgili çalışmaları Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu tarafından milli bilinç uyandırmak amacı ile ülkemizdeki tüm okul öncesi ve ilk öğretim okullarını gezerek bilinçlendiriyoruz."diye konuştu.


Konuşmanın ardından protokol, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Zeki Ulufer ve TÜSEKON Elazığ İl temsilcisi Yavuz Oğraş tarafından imzalandı.

Kaynak: AA