Yaralı Halde Ambulansa Binmeyen Yüzbaşıya Madalya

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayın
Son Güncelleme:

Operasyon sırasında başından yaralanmasına rağmen ambulansa binmeyerek operasyona devam eden Jandarma Yüzbaşı Ömer Kabataş'a, "Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası" verildi.

Kars'ın Kağızman ilçesinde düzenlenen Gökçe-4 Operasyonu sırasında başından yaralanmasına rağmen çatışma bölgesine gelen ambulansa binmeyerek operasyona devam eden Jandarma Yüzbaşı Ömer Kabataş'a, "Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası" verildi

"AKAR TARAFINDAN TALTİF EDİLMİŞTİR"

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kars'ın Kağızman ilçesinde 16 Ağustos 2015 tarihinde icra edilen Gökçe-4 Operasyonu'na bilfiil iştirak ederek, başından yaralanmasına rağmen çatışma bölgesine gelen ambulansa binmeyip operasyona devam ederek yüce Türk milletinin güven ve huzuru için hayatını hiçe sayıp, aldığı görevleri emsallerine örnek olacak şekilde büyük bir cesaret ve feragat ile ifa eden Jandarma Yüzbaşı Ömer Kabataş, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası ile taltif edilmiştir" denildi.

KOLORDU KOMUTANI TÖRENE KATILDI

Erzurum'daki 9'uncu Kolordu Karargahı'nda yapılan madalya tevcih töreni, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, Erzurum Jandarma Bölge Komutanı, 9'uncu Kolordu Komutanlığı personeli ile Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı personelinin katılımıyla gerçekleşti.

Kaynak: İHA