Oyun Firması Değil, Orası Bir Fabrika!
World of Goo geliştiricilerinden Ron Carmel Electronic Arts hakkında açıklamalarda bulundu
Yusuf Tansu Büyüktalaş - - 2006 senesinde Electronic Arts'dan ayrılan ve firmanın gelişiricisi olan Ron Carmel'in yaptığı açıklamalar oyun dünyasına damga vuracak cinsten. Carmel'a göre EA'de işler çok sıkı ve dayatmalar üzerinden yürüyor.
XOXO Festivali'nde yaptığı açıklamalarda "EA gerçekten bir fabrika gibi. Ben bir geliştiriciydim ancak elinde 50 sayfayla bir prodüktör gelip önüme dizayn dosyalarını fırlatıveriyordu. Bir geliştirici olarak bu görev bizzat bana ait olmalıydı. Yaratıcılığımı zedeledi. Bir geliştiriciden çok fabrika işçisi gibiydim." sözleriyle EA'nin ne denli kapalı bir kutu olduğunu dile getirdi.
Electronic Arts'ın son senelerde yaşadığı düşüşü de buna dayandıran Ron Carmel, ilerleyen senelerde firmayı daha zor günlerin beklediğini de açıklamalarına ekledi. Bildiğiniz gibi ünlü oyun geliştiricisinden ayrılan tek isim Ron Carmel değil. İşçi çıkarma eylemlerinin dışında EA çok kan kaybetti.
Bu söylemlerden sonra henüz karşı taraftan bir cevap ya da açıklama gelmedi.
Yusuf Tansu Büyüktalaş - Teknokulis : http://www.teknokulis.com