Paralel Yapı"Nın Telefon Dinleme İddiası

Son Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, yasadışı telefon dinlemelerine ilişkin uzun zamandır mücadele ettiğini belirterek, konuya ilişkin verdiği soru önergelerini hatırlattı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, yasadışı telefon dinlemelerine ilişkin uzun zamandır mücadele ettiğini belirterek, konuya ilişkin daha önce soru önergeleri verdiğini hatırlattı.


Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, yasadışı telefon dinlemelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, Türkiye'de yasal veya yasadışı telefon dinlemeleriyle korku imparatorluğu yaratılmaya çalışıldığını iddia etti.


AK Parti'nin "hukuksuz bir biçimde elde edilen ses kayıtlarını seçim malzemesi olarak kullandığını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da siyasi rakiplerine karşı bu kozu kullanmaktan geri durmadığını" öne süren Tanrıkulu, gerek avukatlık gerekse siyasetçi kimliğiyle her zaman yasadışı telefon dinlemeleriyle mücadele ettiğini kaydetti.


Tanrıkulu, MİT'in telefon dinlemelere yönelik 2005 yılında Diyarbakır 6. Ceza Mahkemesine yaptığı başvuruya itiraz ettiğini, zamanın Diyarbakır Barosu başkanı olarak MİT hakkında suç duyurusunda bulunup, elde edilen kayıtların derhal imha edilmesini istediğini anımsatarak, Şubat 2012 tarihinde de Başbakan Erdoğan'a dinlemeler konusunda soru önergesinde bulunduğunu, Erdoğan'ın çalışma ofisinde dinleme cihazlarınını bulunması üzerine de konuya ilişkin açıklamalar da yaptığını hatırlattı. - Ankara

Kaynak: AA