Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmada siviller zarar görüyor

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayın
Son Güncelleme:

Roket düşmesi sonucu hasar gören okul Saldırı sonucu hayatını kaybeden kişinin bulunduğu oda ve yerdeki cesedi Askeri yetkililerin okulda inceleme yapmaları Saldırıda hasar gören oda Röportaj Okulun hasar gören binası Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmada siviller zarar görüyor Donetsk'te...

Roket düşmesi sonucu hasar gören okul

Saldırı sonucu hayatını kaybeden kişinin bulunduğu oda ve yerdeki cesedi

Askeri yetkililerin okulda inceleme yapmaları

Saldırıda hasar gören oda

Röportaj

Okulun hasar gören binası Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmada siviller zarar görüyor

Donetsk'te bir okula roket düşmesiyle 2 sivil hayatını kaybederken, Kiev yakınlarındaki saldırılarda bir yetimhane isabet aldı

MOSKOVA (AA) – Rusya'nın Ukrayna'ya operasyon başlatmasının ardından ülkenin değişik yerlerindeki çatışmalarda siviller zarar görüyor.

Donetsk bölgesinde ayrılıkçıların kontrolü altında bulunan Gorlovka şehrinde bir okula roket isabet etmesi sonucu 2 sivil hayatını kaybetti.

Ayrılıkçı yetkililerin iddiasına göre, Ukrayna ordusu tarafından atılan roket 50 numaralı okulu vurdu.

Meydana gelen patlamada müdür yardımcısı ile bir öğretmenin hayatını kaybettiği bildirildi.

Gergin durumdan dolayı okulda öğrencilerin bulunmadığı kaydedildi.

Kiev bölgesindeki saldırılarda yetimhane isabet aldı

Ukrayna Başsavcısı Irina Venediktova, Kiev bölgesindeki Vorzel şehrinde Rus güçlerinin açtığı ateşin yetimhaneye isabet ettiğini açıkladı.

Muhtemelen Grad füzeleriyle vurulan yetimhanenin 50 çocuğa ev sahipliği yaptığını belirten Venediktova, çocukların ve personelin başka bir binada olması sayesinde kayıp olmadığını aktardı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba da bugün bir kreşe ve bir yetimhaneye yapılan Rus saldırılarının savaş suçu ve Roma Statüsü'nün ihlali olduğunu belirtti.

Kuleba, Başsavcılık Ofisiyle birlikte bu ve diğer vakaları topladıklarını ve derhal Lahey Adalet Divanı'na göndereceklerini, sorumluluğun kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA