Sakaryalı Gazeteciler, Mardin'de Mardinli Gazetecilerle Buluştu

Son Güncelleme:

Mardin Valisi Cengiz: "Gazetecilerin karşılıklı gezileri, iki şehrin insanını birbirine daha da yakınlaştıracak ve iki ilin tanıtımında büyük rol oynayacak"

Sakarya Demokrasi ve Gelişim Platformu ve Sakarya Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlen Mardin gezisi Sakaryalı ve Mardinli gazetecileri buluşturdu.


Mardin'in tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret eden gazeteciler, gezilerinin ardından Mardin Valisi Ahmet Cengiz'in verdiği yemekte Mardinli gazetecilerle buluştu.


Sakarya'dan gazeticilerin Mardin'e gezi düzenlemesinden son derece memnun kaldığını dile getiren Cengiz, şöyle konuştu:


"Sakarya'dan gelen siz değerli basın mensuplarımızı da burada görmekten çok memnun olduğumu söylemeliyim. Karşılıklı geziler, iki şehrin insanını birbirine daha da yakınlaştıracak ve iki ilin tanıtımında büyük rol oynayacak. En kısa zamanda Mardinli meslektaşlarınızın da Sakarya'da sizleri ziyaret etmesi, kurulan Sakarya-Mardin dostluk köprüsünü daha da geliştireceğine inanıyorum"


Sakarya Demokrasi ve Gelişim Platformu Başkanı Remzi Çinemre de Mardin'de görev yapan gazetecilerle buluşmanın doğu batı buluşmasından öte bir anlam taşıdığını ifade etti.


Çinemre, Türkiye'nin inşası için bu tür buluşmaların çok önemli olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:


"Kurulan bu dostluk köprüsü kardeşliğin temellerinin sağlam bir zemine oturması için çok önemli. Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı her zamankinden daha fazla. Büyük Türkiye'nin inşası için bu buluşmalar çok önemli. Bu buluşmada hamiyetperverlikleriyle bizi onurlandıran başta Sayın Valimiz ve misafirperver gazeteci arkadaşlarımıza şükranlarımızı borç biliyoruz." - Mardin

Kaynak: AA